Területi és időbeli hatály - Casco

A Casco szerződés területi hatálya biztosítónként az alábbiak szerint változik:

 • Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.: A szerződés Európa területére – ideértve Törökország teljes területét is – érvényes. Nem terjed ki a biztosítás hatálya a volt Szovjetunió utódállamaira, kivéve Észtország, Lettország, Litvánia, Ukrajna területét.
 • Allianz Hungária Biztosító Zrt.: Az Európai Gazdasági Térség országai, továbbá Albánia, Andorra, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Macedónia, Monaco, Montenegró, San Marino, Svájc, Szerbia, Törökország és Vatikán.
 • Generali-Providencia Biztosító Zrt.: A biztosítás Európa területére érvényes. Földrajzilag megadott területre, azaz az egykori Szovjetunió utódállamainak ázsiai területeire és Törökország ázsiai területére nem terjed ki a védelem.
 • Genertel Biztosító Zrt.: A biztosítás Európa területére érvényes. Európa földrajzi értelemben értendő, azaz a volt Szovjetunió utódállamainak ázsiai területére és Törökország ázsiai területére a biztosítási védelem nem terjed ki.
 • Groupama Garancia Biztosító Zrt.: Magyarország és a mindenkor érvényes Nemzetközi Zöldkártya Egyezmény európai tagországainak területe. Törökország ázsiai területére a Prémium Casco Assistance biztosítási szolgáltatás fedezete nem terjed ki.
 • Magyar Posta Biztosító Zrt.: Európa, valamint Törökország európai területe, de – Észtországot, Lettországot és Litvániát kivéve – nem terjed ki a volt Szovjetunió területére.

 • MKB Biztosító Zrt.: A szerződés Európa területére - ideértve Törökország teljes területét is - érvényes. Nem terjed ki a biztosítás hatálya a volt Szovjetunió utódállamaira, kivéve Észtország, Lettország, Litvánia területét.
 • Signal Biztosító Zrt.: Magyarország, továbbá Albánia, Andorra, Ausztria, Belarusz, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia (és a Feroer-szigetek), Észtország, Finnország, Franciaország (és Monaco), Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Málta, Moldávia, Montenegró, Nagy Britannia (valamint Channel-szigetek, Gibraltár és Man szigete) és Észak-Írország, Németország, Norvégia, Olaszország (valamint San Marino Köztársaság és Vatikán), Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna.

          A kiegészítő balesetbiztosítás kizárólag Magyarország területén érvényes.

 • Union Biztosító Zrt.: Európa földrajzi értelemben vett területe, így a biztosítási védelem a FÁK tagállamainak ázsiai területére, valamint Grúzia és Törökország ázsiai területére nem terjed ki.

          A kiegészítő poggyászbiztosítás, valamint a kiegészítő kölcsöngépkocsi biztosítás kizárólag Magyarország
          területén érvényes

 • Uniqa Biztosító Zrt.: Európa, valamint Törökország teljes területe. Nem terjed ki a volt Szovjetunió tagállamainak területére, kivéve ezek közül az EU tagállamait.

  A gépjármű segítségnyújtás és biztosítás területi hatálya Európa és Magyarország, a biztosított jármű bejelentett lakóhelyétől légvonalban számított 20 km-es körzet kivételével.

  A kockázatviselés ez esetben nem terjed ki a volt Szovjetunió tagállamaira, Szerbiára, Bosznia-Hercegovinára és Albániára.

  A külföldi jogvédelmi segítségnyújtás és biztosítás területi hatálya Európa.

  Nem terjed ki Magyarországra, a volt Szovjetunió tagállamaira, Szerbiára, Bosznia-Hercegovinára, Albániára.

 

 • Wabard Biztosító Zrt.: Kizárólag a Magyar Köztársaság területére terjed ki .

 

A Casco szerződés időbeli hatálya:

 • A biztosítási szerződés – az ajánlaton, kötvényen rögzített ellenkező megállapodás hiányában – határozatlan időtartamú.
 • A kockázatviselés kezdete általában a szemlézést követő nap 00:00, azonban ez biztosító társaságonként eltérő lehet.
 • A felek írásban megállapodhatnak a kockázatviselési kezdet időpontjában, ami nem lehet korábbi, mint az ajánlat aláírásának nap, óra, perc pontossággal feltüntetett időpontja. A kockázatviselés kezdetének időpontját az ajánlat és a kötvény tartalmazza.
 • Határozatlan időtartamú szerződés esetén a biztosítási időszak egy év. A biztosítási időszak kezdete (biztosítási évforduló) a biztosítás technikai kezdete.
Frissítés dátuma: 2018.01.31.
Ossza meg, ha tetszett