Lakásbiztosítás kalkulátor

Lakásbiztosítás díjszámítás során összesen 5 darab biztosítónak 24 termékét jelenítjük meg.
1
Díjszámítási
alapadatok
2
Díjszámítási
eredmények
3
Regisztráció,
belépés
4
Szerződési
adatok
5
Adatok
ellenőrzése
6
Feltételek
és nyilatkozatok
7
Ajánlatát
elküldte

Az összetett, bonyolult vagy az átlagostól eltérő egyedi kockázatokat lefedő biztosítási fedezetek és szolgáltatások ajánlásával kapcsolatban kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat a 06 1 800 0008-as telefonszámon.
Felületünk nem a biztosítási piacon elérhető összes releváns biztosító termékét elemzi.

A lakásbiztosítás díjának kiszámításához, kérjük, adja meg az alábbi adatokat, majd kattintson a lap alján található „következő” gombra!
Szerződéskötési ok:
. .
Felmondás
A biztosítás felmondására a biztosítási évforduló előtt legkésőbb 30 nappal van lehetősége. A felmondást cégünk abban az esetben intézi, ha aláírt alkuszi megbízása az évforduló előtt legkésőbb 35 nappal beérkezik hozzánk. Amennyiben az alkuszi megbízása nem érkezik be hozzánk időben, a felmondást Önnek kell intéznie.
Nyomtatási lehetőség
Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben biztosítási évfordulójáig kevesebb, mint 40 nap van, biztosításának felmondását csak abban az esetben tudjuk vállalni, ha Ön rendelkezik nyomtatási lehetőséggel, és az alkuszi megbízást az évforduló előtt legkésőbb 35 nappal beérkezően eljuttatja hozzánk.
Szerződés adatai
. .
. .
Ingatlan adatai
Társasházi biztosítás megléte mellett ingóság vagyoncsoportra köthető lakásbiztosítás.

Ingatlan vagyoncsoport:
1. Épületek: Olyan szerkezetileg önálló építmény, amely a környező külső tértől épületszerkezetekkel részben vagy egészben elválasztott teret alkot, és ezzel az állandó vagy az időszakos tartózkodás, illetőleg használat feltételeit biztosítja. Idetartoznak azok az épülethez rögzített gépészeti, és egyéb felszerelési tárgyak is, melyek az épület rendeltetésszerû használatához szükségesek. (Pl: gázvezetékek, vízvezetékek, szennyvíz és csapadékvíz elvezetése..stb.)
2. Lakóépület/lakás: családi, sor- vagy ikerház rész, lakástulajdon és a hozzá tartozó közös tulajdoni hányad
3. Melléképület/nem lakáscélú helyiség: Melléképületnek minősülnek a lakóépülettől különálló nem lakáscélú épületek (garázs, tároló, istálló, ól, terménytároló, műhely, szerszámoskamra, nyári konyha, stb.).

Ingóság vagyoncsoport:
1. Háztartási ingóságok: mindazon vagyontárgyak összessége, melyek egy háztartásban általánosan előfordulnak, a biztosítottak személyes használatára, fogyasztására szolgálnak (Pl: bútorok, beépített szekrények, beépített konyhabútor a konyhagépekkel, háztartási és híradástechnikai készülékek...stb.)
2. Értéktárgyak:
Nemesfémek, drágakő vagy igazgyöngy, valamint az ezek felhasználásával készült tárgyak, bélyeg- és érmegyűjtemények, képzőművészeti alkotások (az ide tartozó vagyontárgyak olyan festmények, grafikák, karcok, szobrok, melyek példányszáma korlátozott és színvonalukat tekintve magas értéket képviselő művészeti alkotásnak nevezhetőek.)
Főépület típusa
Modern családi ház: Jó minőségű nyílászárók, berendezési eszközök, hőszigetelt ablaküvegek tetőzet, költséges fűtésberendezések jellemzik

Hagyományos családi ház: Hagyományos családi háznak mondható az átlagos tetőszerkezettel ellátott épület, mely átlagos burkolattal van fedve, hagyományos nyílászárókkal felszerelt és berendezési eszközei is hagyományosnak mondható.
BUDAPEST
Honlapunkon keresztül csak magyarországi ingatlanra köthet lakásbiztosítást.
Abban az esetben nem tekinthető állandóan lakottnak az ingatlan, ha évente kevesebb mint 270 napig lakott. Figyelembe kell venni, hogy állandó jelleggel, életvitelszerűen tartózkodnak-e az adott ingatlanban.
Lakóterület: Országos Településrendezési és Építési követelmények (OTÉK) besorolása alapján lakó-vagy vegyes terület.
Nem lakóterület: OTÉK besorolása alapján lakó-vagy vegyes területen kívüli összes terület (üdülőterület, mezőgazdasági terület...stb.)
Melléképület
Melléképületnek minősül minden olyan építmény, mely a főépülettel azonos kockázatviselési címen helyezkedik el, mely nem lakáscélú épületnek van nyilvántartva, társasházi lakásnál a saját tároló, garázs stb...
 fő
Az ingatlan finanszírozott, amennyiben a szerződő/biztosított jelzáloghitelt vett fel, és a hitelfolyósító bank engedményező nyilatkozat kiállítását kéri.
Szerződő: A biztosítási szerződést a vagyontárgy megóvásában érdekeltek köthetik meg, illetve az, aki a szerződést ilyen személy javára köti.

Biztosított: Épületek, építmények vonatkozásában a kötvényen név szerint feltüntetett tulajdonos, lakásbérlő, bérlőtárs, társbérlő, vagy a tulajdonostársak tulajdoni hányaduk arányában, vagy a lakásszövetkezet, a biztosítónál biztosított és a szövetkezet összes lakása darabszámának arányában, illetve az egy kötvényen feltüntetett társasház, ill. lakásszövetkezet. Ingóságok vonatkozásában a kötvényen név szerint feltüntetett személy, azok a közeli hozzátartozók és hozzátartozók, akik a biztosítási esemény bekövetkeztének időpontjában vele állandó jelleggel együtt élnek a kockázatviselés helyén.
2017-06-27
A Pannónia Általános Biztosító lakásbiztosítási, társasház-biztosítási és kgfb állományát az Aegonra ruházza át A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte, hogy a Pannónia Általános Biztosító Zrt. a lakásbiztos [...]
2017-05-04
Fél milliárdba fáj a biztosítóknak az áprilisi hó A múlt heti télies időjárás miatt hétfő reggelig közel 4.000 lakossági ingatlanban jelentettek károk [...]
Tovább a hírekre
Elérhetőségek
Telefonszám: 06 1 800 0008
Fax: 06 1 510 0154
Levelezési cím: 6801 Hódmezővásárhely, Pf. 154.
Rólunk
Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, lakásbiztosítás, CASCO, utasbiztosításbiztosítás? Jó helyen jár, a Biztosítók.hu Alkusz Kft már hét éve kínálja az Ön igényeinek megfelelő biztosításokat. Válasszon minket a kedvezőbb díjakért, jobb szolgáltatásért, és rugalmasabb szerződés kezelésért!