Lakásbiztosítás kampány 2024.

Márciusban országos lakásbiztosítás kampány indul. Ennek keretében soron kívül felmondhatja meglévő lakásbiztosítási szerződését és kedvezőbbre válthat. Regisztráljon és értesítjük, amint elindult a kampány!

Felhívjuk figyelmét, hogy csak abban az esetben tudjuk értesíteni a váltás lehetőségéről, ha az alábbi nyilatkozatokat elfogadja.

Elégedetlen a jelenlegi lakásbiztosításával, vagy úgy érzi, hogy indokolatlanul sokat fizet? Akkor fontos tudnia:

Március 1. és március 31. között BIZTOSÍTÁSI ÉVFORDULÓTÓL FÜGGETLENÜL felmondhatja meglévő lakásbiztosítását, és újat köthet!

Így akár FELÉRE is csökkenthető egy évekkel ezelőtt megkötött lakásbiztosítás díja. A szolgáltatások aktualizálásával elkerülhet egy gyakori problémát, ugyanis a hazai ingatlanok nagy része alulbiztosított!

Díjmentesen regisztrálhat emlékeztető szolgáltatásunkra, mi pedig jelezzük, ha elindult a kampány. Kalkulátorunk pedig segít majd a legmegfelelőbb lakásbiztosítás kiválasztásában!

Milyen előnyökkel jár a Biztosítók.hu ügyfelei közé tartozni?

  • TELJES KÖRŰ papírmentes ügyintézés
  • egyidejűleg TÖBB biztosító ajánlatának összehasonlítása egy felületen
  • SZAKÉRTŐ, SEGÍTŐKÉSZ telefonos ügyfélszolgálat
  • online, mobilbarát díjszámító rendszer

Gyakori kérdések a lakásbiztosítás kampányról

1. Miből áll egy lakásbiztosítás és ki kötheti meg?

A lakásbiztosítási szerződések minden módozata tartalmaz ún. alap kockázatokat, amelyek a választható kiegészítő biztosításokkal személyre szabhatóak.
Alap fedezetek pl.: Tűz, vihar, villámcsapás, földrengés...stb.
Kiegészítő biztosítások pl.: balesetbiztosítás, készpénz biztosítás, dugulás elhárítás költségei..stb.
A szerződésekben elsősorban az épület (ház, lakás, melléképület), és az ingóságok (háztartási ingóságok, kiemelt értékű vagyontárgyak) biztosíthatóak. A biztosítást bárki megkötheti, aki a vagyontárgy megóvásában érdekelt. Pl.: tulajdonos, hozzátartozó, bérlő...stb.

2. Mit tehetek, ha elégedetlen vagyok a meglévő lakásbiztosításommal?

Van lehetőség évfordulós biztosító váltásra, ha a biztosítás felmondása az évfordulót megelőző 30. napig beérkezik a biztosítóhoz.
A 2014. évi LXXXVIII. törvény értelmében a biztosítási évfordulón túl – minden év márciusában – március 31-ig a biztosítóhoz beérkezően – költségmentesen élhet egy további felmondási lehetőséggel a rendes felmondás szabályai alapján.

3. Hogyan mondható fel szabályszerűen a lakásbiztosításom?

A lakásbiztosítási szerződés felmondására írásban van lehetőség az alábbi elérhetőségeken:
- postai úton:  a biztosító társaság postai címére feladott levélben
- e-mailben:  papír alapon aláírt, bescannelt formában elküldve a biztosító társaság által meghatározott e-mail címre
- személyesen: a biztosító ügyfélszolgálati irodájában.

4. Milyen feltétele van még a sikeres évfordulós felmondásnak?

A felmondást írásban kell megtenni. A dokumentumnak tartalmaznia kell a biztosítás kötvényszámát és a szerződő beazonosításhoz szükséges adatait (név, születési hely, idő, állandó lakcím).

Szerepelnie kell rajta, hogy márciusi vagy rendes évfordulós felmondásról van szó. Fontos, hogy a felmondani kívánt lakásbiztosítási szerződése ne tartalmazzon díjhátralékot.

A felmondásnak időben, márciusi váltás esetén legkésőbb március 31-ig be kell érkeznie a biztosítóhoz, minden egyéb esetben pedig az évforduló előtti 30 napig.

5. Miben nyújt segítséget a Biztosítók.hu Alkusz Kft., ha szeretnék élni a márciusi biztosító váltás lehetőségével?

Online díjszámító rendszeren keresztül több biztosító ajánlatát összehasonlítva választható ki a legmegfelelőbb lakásbiztosítást.

Szakértő telefonos ügyfélszolgálat nyújt segítséget a felmerülő kérdések megválaszolásában.

A Biztosítók.hu Alkusz Kft.-n keresztül megkötött lakásbiztosítási szerződések esetében teljeskörű online ügyintézés kereti között az évfordulós felmondás és az új biztosítás megkötése is intézésre kerül.

6. Fizetnem kell valamit a biztosítónak, ha márciusban felmondom a lakásbiztosításomat?

A lakásbiztosítás évfordulós felmondása márciusban is díjmentes.

Fontos tudni, hogy a szerződésen van-e tartamkedvezmény (akár 3, vagy 5 éves vállalásra), amely a szerződés felmondásakor még nem járt le, mert a tartamkedvezmény időarányos részét a biztosító visszakérheti, melynek megfizetése elengedhetetlen a sikeres felmondáshoz.

7. Mire kell figyelnem, ha jelzáloghitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötött lakásbiztosításom van, de szeretnék váltani?

Ha az ingatlan jelzáloghitellel terhelt, és a pénzintézet lakásbiztosítás meglétét várja el a hitelszerződés lejáratáig, akkor kiemelten fontos figyelni arra, hogy a biztosítás meglétének folytonossága nem szakadhat meg.

Március 1. és március 31. között is lehetőség van lakásbiztosítást váltani, de az új szerződés megkötésekor már jelezni kell, hogy Zálogkötelezetti nyilatkozatra van szükség.

A biztosítás felmondásáról az adott biztosító társaság értesíti a bankot, az új szerződés megkötését viszont minden esetben az ügyfélnek kell igazolnia a pénzintézet felé.

8. Mit kell tennem, ha az évfordulós felmondásomat nem fogadták el, de kötöttem új szerződést?

A hatályos jogszabályok értelmében lehet több lakásbiztosítás egyazon ingatlanra ugyanannak a szerződőnek, viszont káresemény bekövetkeztekor csak az egyik biztosító társaság térítheti meg a kárt.

Lehetőség van kezdeményezni a nem kívánt biztosítás közös megegyezéses megszüntetését.