Csökkent a közúti balesetek száma

Magyarországon már 17-18 éves korunktól kezdve volán mögé ülhetünk. Szülői szemszögből nehéz megítélni, hogy mikor jön el a megfelelő idő arra, hogy útnak engedjük gyermekünket. Érdemesebb talán már fiatalabb korban, hogy hamarabb rutint szerezzen, vagy inkább várjunk vele, míg komolyabb és tapasztaltabb lesz? Egy biztos: féltjük és óvjuk a balesetektől!

Magyarországon örömmel jelenthetjük ki, hogy csökkentek a közúti balesetek száma a tavalyi évhez viszonyítva. Köszönhető talán a megfontoltabb vezetési stílusnak, a téli abroncsok elterjedtebb használatának, valamint az egymás iránt mutatott előzékenységnek. Statisztikai kimutatások alapján a 2010-es évhez képest a halálos balesetek száma 28,57 %-kal csökkent, míg a súlyos sérüléses közúti baleseteknél 15,26 %-os csökkenés mutatható ki. A könnyű sérüléses balesetek száma viszont kis mértékben, 1,86 %-kal nőtt. Az ittasan okozott balesetek száma is csökkenést mutat. A balesetek túlnyomó részét a gyorshajtás okozza, majd a második helyet az elsőbbség adás elmulasztása foglalja el, a kanyarodási szabályok be nem tartása pedig a harmadik helyen áll. Ezen tényezők mind olyanok, melyek betartásával, és a KRESZ szabályok kellő mértékű ismeretével csökkenteni lehet a balesetek számát. A tavasz beköszöntével még többen ülnek volán mögé, még inkább a gázra taposnak a jó útviszonyoknak köszönhetően. De a száraz út nem mentesít fel a vezetőt a sebességi határok be nem tartása alól. A balesetek megelőzése minden autósofőr felelőssége! Arról nem beszélve, hogy egy-egy szabály megsértésével mélyen pénztárcánkba nyúlhatunk, hisz a rend őrei szigorú büntetéseket rónak ki a szabálysértők ellen.

Ebből a statisztikai kimutatásból is az tükröződik, hogy Magyarország sofőrjei jó úton haladnak a biztonságos vezetés felé. Törekedjünk a minél óvatosabb, szabályszerűbb vezetésre!

Kívánjuk kedves Ügyfeleinknek, hogy közlekedjenek minél óvatosabban!

 

 

Forrás: vezess.hu, hír24.hu

 

 

Frissítés dátuma: 2024.01.09.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat