Dráguló utasbiztosítás: egy társaság már emelt

Ha gyenge marad a forint, az utasbiztosítások díja is emelkedhet. A Groupama Garancia az idén már meg is kezdte a drágítást, és nem kizárt, hogy több más biztosító is követi majd – írja a Világgazdaság.

Miközben a biztosítók bevételei forintban keletkeznek, a kiadásokat, a külföldi számlákat rendszerint valamilyen valutában kell rendezni. Az is felfelé hajthatja a díjakat, hogy sok szolgáltatásnál a térítési limitet nem forintban, hanem euróban vagy dollárban határozzák meg a társaságok – mondják a K&H Biztosító szakértői. 

A Groupama Garancia január 2-tól az infláció mértékével emelte az utasbiztosítási díjakat, és ebben már figyelembe vette a jelenlegi magasabb euróárfolyamot is – közölte a társaság. Az Unionnál tavaly tavasszal emeltek utoljára árat, legközelebb pedig akkor kerülhet erre sor, ha az euró ára tartósan 320 forint fölé emelkedik. A K&H-nál az utasbiztosítás díját a 2009-es bevezetés óta még nem emelték, ha marad a gyenge forint, ők is erre kényszerülnek majd a változatlan szolgáltatási színvonal megtartása érdekében, és az EUB-nél is úgy látják, a tartós árfolyamgyengülésnek díjnövelő hatása lehet. Egyedül az Allianznál mondták azt lapunknak, hogy az utasbiztosítás díjait a termék bevezetése óta nem változtatták, és nincsenek is ilyen terveik. 

Síelőknek szóló utasbiztosítást számos társaságnál, így az Allianznál, az Axánál és az EUB-nál is lehet kötni, ugyanakkor az egzotikusabb országba utazóknak már jobban körül kell nézniük a piacon. Etiópiára például nem minden biztosító utasbiztosítása terjed ki, ez az ország ugyanis a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma által nem javasolt utazási célországok és térségek között szerepel – mondja Kozek András, az Allianz élet- és nyugdíjbiztosításokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A díjak emelkedése miatt egyértelmű, hogy ezek után még jobban meg kell gondolnunk, milyen utasbiztosítást kötünk, és mennyiért. A Biztosítók.hu lehetőséget kínál arra, hogy több mint 40 féle utasbiztosítási terméket hasonlítsanak össze ügyfeleink, nem csak árak, hanem szolgáltatások szempontjából is.

Számitsa ki utasbiztosításának díját most!

 

forrás: http://www.biztositasiszemle.hu

Frissítés dátuma: 2020.01.23.
Ossza meg, ha tetszett
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat