Újabb lopási technikát eszeltek ki a tolvajok

A tolvajok autólopási technikái kimeríthetetlenek. Ismét egy trükk, amely segítségével könnyen eltulajdoníthatják gépjárművünket.

 

Sajnos a statisztikák nem mutatnak bizakodó fejlődést az autólopások terén. Mielőtt azt hinnék, hogy már ismerik az összes autólopási technikát, tévednek. Ismét egy lélegzetelállító megoldás. Az érintettek, már csak úgy nevezik az új stratégiát, hogy hátsóablak cetlis lopás. A jóhiszemű autótulajdonos beül autójába, indexel, ellenőrzi a visszapillantó tükörből, hogy indulhat-e, mikor megpillant egy cetlit a hátsó ablaknál. Kíváncsi lesz mi az, talán büntetés? Vagy esetleg valamilyen reklám célú marketing fogás? Kiszáll és megnézi. Eközben a tolvaj már beült és az autóval el is hajtott. A tulajdonos pedig csak hűlt helyét találja a pár perce még meglévő autójának. Természetesen a gépjárműben volt minden hivatalos okiratunk, lakáskulcsunk és rosszabb esetben még mobiltelefonunk is.

Egyszóval minden, tehát szabad utat kapott az újdonsült „autótulajdonos” életünk térképén barangolni. Ilyen esetben a lehető leggyorsabban értesíteni kell az illetékes hatóságot, akár ismerőseinket is, hogy hogyan jártunk, figyeljék lakásunkat, esetleg menjenek is a helyszínre. Ha az Ön gépjárműve hátsóablakához is helyeznek hasonló papírdarabot, nézze meg később mi az, vagy miután kiszáll, zárja be a gépjármű ajtaját, így megakadályozva az idegen behatolók sikerességét.

Frissítés dátuma: 2024.01.29.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat