4+1 indok, hogy alkusszal kössünk biztosítást

A biztosítási alkuszoknál van az a csomópont, ahol az ügyfelek igényei és a biztosítási társaságok kínálata fonódik össze. 

Mit jelent a biztosítási alkusz kifejezés?

Az alkusz olyan, mint egy szűrő. Átszitálja a biztosító társaságok információ tengerét, és csak a letisztult, értékes és releváns tudnivalókat tálalja az ügyfélnek. Jogszabályok, törvények alapján az alkusz köteles megfelelő mennyiségű forrásból dolgozni, majd ezeket kielemezve az ügyfél számára bocsátani. Ezeken túl persze a megbízó feladata és lehetősége, hogy a számára legideálisabb biztosítást válassza. 

1. Az alkusz mindig a legmegfelelőbb biztosítást keresi meg az ügyfélnek, hiszen az ügyfél érdekében jár el, nem képviseli egyik biztosító társaságot sem. Optimalizálja a biztosítók ajánlatát figyelembe véve a személyes igényeket, technikai kötöttségeket. Ezzel egyidőben érdeke a megbízó igényeinek kielégítésére összpontosul. 

2. Költséghatékonyabb, mivel az alkusz nem eladni akarja a biztosítást, hanem segíteni az ügyfelét. Ennek köszönhetően a legnagyobb motiváció a megbízói igények teljesítése. Plusz költséget nem számol fel azért, hogy az ügyfelet a számára kedvező biztosításig eljuttassa.

3. Nem csak pénzt, de időt spórol, ha alkusszal köti meg a biztosítást. A felkutatás, tanulmányozás ideje ebben az esetben az alkuszra hárul. Az ügyfél sosem lehet biztos, hogy a számára a leginkább előnyös biztosítást kötötte meg, ha saját kutatómunkába kezd. Továbbá a kalkulátorok használata nem csak időt spórol, hanem az átláthatatlan díjtáblázatokon is segít eligazodni.

4. Naprakész segítségnyújtás és ingyenes szakértői tanácsadás kérhető telefonon. Így közvetlen kommunikációs csatornán jut információhoz az ügyfél, és egyértelmű válaszokat kap, azonnal. 

5. A teljes körű ügyintézéssel leveszi a terhet az ügyfelek válláról. Az alkusz cég felhívja a figyelmet a módosítás lehetőségére, ha indokoltnak látszik és már van meglévő szerződése az ügyfélnek (pl. évfordulós váltás). Ezzel a biztosítások naprakészségének és nyomon követésének terhétől is megszabadul az ügyfél. A tanácsadástól kezdve a megkötésen át minden egy biztos kézben van. 

Ha szeretne Magyarország egyik legjobban támogatott ügyfelei közé tartozni vagy tájékoztatást kapni, akkor itt megteheti

Frissítés dátuma: 2018.10.01.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat