Lakáshitelem van, kötelező a lakásbiztosítás?

Manapság ritkán tehetik meg az emberek, hogy ingatlant lakáshitel nélkül vegyenek. Ha mégis, akkor sem érdemes otthonunk biztonságáról megfeledkezni, mert ahogyan a mondás is tartja, a baj nem jár egyedül, egyszerre fog minden elromlani. A hirtelen fellépő költségek pedig senki pénztárcáját nem kímélik. Erre megfelelő megoldást nyújthat, ha lakásbiztosítással rendelkezünk.

 

Ha lakáshitel segítségével vásároljuk meg ingatlanunkat, a bank egyik feltétele, hogy lakásbiztosítással rendelkezzünk. A bank intézete átvállalja lakásbiztosítási szerződésünk megkötésének intézését, amely nem biztos, hogy a megfelelő fedezetet nyújtja. Tanácsos magunknak utána járni, talán egy kedvezőbb díjjal, jobb feltételeket biztosító szerződést köthetünk meg, mely minden igényünket kielégít és anyagilag is kedvezőbb. Jogilag nem lehet semmilyen következménye, ha a bank ajánlatát elutasítjuk és azt mondjuk, magunk kötjük meg lakásbiztosításunkat.

 

De mi a teendő, ha már rendelkezik a hitelintézet által ajánlott lakásbiztosítással?

Ebben az esetben sem kell életünk végéig az adott biztosító társaságnál maradnunk. A szerződés valóban határozatlan időre jön létre, és automatikusan folytatódik, ha díjjal rendezzük és nem élünk felmondási igényünkkel. Azonban az évforduló előtt felmondhatjuk biztosításunk, melyet legkésőbb 30 nappal a szerződés évfordulója előtt el kell eljuttatni a biztosítóhoz írásos formában.

Ha lakásbiztosítással kapcsolatos kérdés fogalmazódott meg Önben, tegye fel azt szakértői rovatunkban, vagy keresse fel telefonos ügyfélszolgálatunkat, ahol készségesen állnak rendelkezésére szakértő munkatársaink.

 

Kiszámolom lakásbiztosításom díját

 


Frissítés dátuma: 2011.10.03.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat