Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Szerződéskötés menete - Lakásbiztosítás

Honlapunkon vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül gyorsan, és egyszerűen megtalálja az Önnek leginkább megfelelő biztosítót, néhány perc alatt elvégezheti a díjkalkulációt, és megkötheti lakásbiztosítását.

 • Első lépésként az biztosítani kívánt ingatlan néhány adatának megadására van szükség a díjkalkuláció elvégzéséhez. A díjszámítás eredményeként a biztosítók által kínált összegeket emelkedő sorrendben kapja meg. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb ajánlatot, kattintson az ajánlat mellett található ’megkötöm’ gombra!

 • Amennyiben honlapunkon még nem regisztrált, a szerződéskötés folyamán szükséges megtennie ezt. Ellenkező esetben a belépés gombra kattintva a rendszer automatikusan megjeleníti az Ön által már korábban megadott személyes adatokat. A regisztráció vagy belépés után az ingatlan részletes adatainak kitöltése következik. Honlapunkon lehetősége van más nevében kötni szerződést, ennek jelzése a belépés előtt lehetséges.

 • Menet közben bármikor elmentheti a már megadott adatokat, később ugyanonnan folytathatja a szerződéskötést. Amennyiben segítségre lenne szüksége, keresse fel ügyfélszolgálatunkat telefonon, vagy e-mailen keresztül, szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, bármilyen kérdése lenne lakásbiztosításával kapcsolatban!

 • Az adatok ellenőrzése, a biztosítási feltételek, illetve a jogi nyilatkozatok megismerése és elfogadása után a Biztosítók.hu Alkusz Kft.-nek már csak az Ön által aláírt alkuszi megbízásra van szüksége ahhoz, hogy az Ön nevében hivatalosan is eljárhasson. Amennyiben nincs lehetősége az alkuszi megbízás kinyomtatására, igényének megfelelően postázzuk azt. Az aláírt alkuszi megbízást eljuttathatja hozzánk faxon, e-mailben vagy postai úton, legkésőbb a szerződés megkötésétől számított 10 napig (Magyar Posta Biztosító Zrt. esetén 5 napig). Amennyiben az előbbiekben részletezetthatáridőn  belül nem érkezik be alkuszi megbízás cégünkhöz, biztosítási ajánlatát kénytelenek vagyunk törölni, erről e-mailben értesítjük.

 • Amennyiben Ön már rendelkezik a Biztosítók.hu Alkusz Kft.-nél alkuszi megbízással, és személyes adatai nem változtak, akkor természetesen nem kell új alkuszi megbízást beküldenie (szükséges viszont, hogy Ön korábbi belépési azonosítóival lépjen be új szerződése megkötésekor, ne pedig új felhasználóként regisztráljon).

 • Az igénybe vett kedvezményekre jogosító dokumentumok fénymásolatát is minél hamarabb, lehetőleg az alkuszi megbízással egy időben juttassa el hozzánk, amit továbbítani fogunk az Ön által választott biztosítónak.

 • A szerződéskötés folyamatairól az ajánlati adatok beérkezésekor minden esetben e-mailes visszaigazolást küldünk. Levelünkből letöltheti az alkuszi megbízást, valamint megtalál benne minden további tennivalót. 

 • Jelenlegi lakásbiztosításának felmondására az évforduló előtti 30. napig van lehetősége. A felmondást a biztosítónak küldött írásos nyilatkozatban teheti meg, amelynek tartalmaznia kell a szerződés lényeges adatait, valamint a lakásbiztosítási szerződés kötvényszámát. 

 • Alkuszi megbízásának beérkezését követően elkészítjük biztosítási ajánlatát, melyet továbbítjuk az Ön által választott biztosítónak.

 • Oldalunkra belépve bármikor ellenőrizheti szerződését, módosíthatja regisztrációs adatait, megtekintheti biztosítási ajánlatát és egyéb dokumentumait, valamint dokumentumokat (pl. aláírt alkuszi megbízás képe, kedvezmény igazolások stb.) tölthet fel.

 • Amennyiben bármilyen kérdése lenne szerződésével kapcsolatban kérjük  jelezze felénk telefonon a 06-1/ 800-0008-as ügyfélszolgálati telefonszámon, vagy az info@biztositok.hu e-mail címen, és munkatársaink készségesen állnak rendelkezésére.

 • A biztosítási kötvényt, valamint az első díj befizetésére szolgáló csekket/díjbekérőt biztosítójától kapja meg.

 • Csoportos díjbeszedés (inkasszó) választása esetén - amennyiben rendelkezik nyomtatási lehetőséggel- a biztosítási ajánlatának elkészítése után egy külön e-mailben elküldjük Önnek a kitöltendő inkasszós dokumentumot, 3 példányban. Amennyiben nincs lehetősége nyomtatásra, postai úton küldjük Önnek ezeket a dokumentumokat. Kérjük mindhárom példányt kitöltve juttassa vissza hozzánk postai úton.
Frissítés dátuma: 2024.01.25.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat