Mit érdemes figyelembe venni utasbiztosítás kötésekor?

Január és február folyamán több tízezer magyar köti fel a sílécet, és siklik nemcsak a hazai, hanem a külföldi pályákon is. Érdemes utasbiztosítást kötniük, ám nem mindegy, hogy milyet.

 Bár senki se azzal a feltett szándékkal megy vakációzni, hogy balesetet okoz, de bármi megtörténhet. Ha a szerencsétlen eset már bekövetkezett, és mi voltunk a felelősek, akkor bizony kőkeményen fizetnünk kell – meg kell térítenünk a sérült kárát, jövedelem-kiesését. Ezért érdemes olyan utasbiztosítást kötni, mely felelősségbiztosítást is tartalmaz. Ez lényegében úgy működik, mint a gépjármű-felelősségbiztosítás, tehát súlyos anyagi terhektől óvhat meg minket.

 Emellett az utasbiztosítás megkötésekor azt is érdemes figyelembe venni, mi a célország, milyen tevékenységet szeretnénk végezni az üdülés alatt, illetve hogy milyenek az egészségügyi ellátás díjai. Ennek függvényében érdemes megállapítani a limitet, hogy ha bekövetkezik a baj, akkor ne járjunk a kelleténél rosszabbul.

 Végül, de nem utolsó sorban, a kalkulációba ajánlott azt is belevenni, hogy a külföldi szolgáltatásokat euróban vagy dollárban szokták számlázni. A biztosítók ajánlatán viszont forintban szerepel a maximálisan kifizethető végösszeg. Mivel valutánk mostanában gyengélkedik, így a forintban meghatározott végösszeg nagyjából 15%-kal alacsonyabb, mint korábban.

 Habár téli vakációnk során egyértelműen az örömteli élmények begyűjtése a cél, ne az utasbiztosításon spóroljunk, és ha már fizetünk érte, akkor szánjunk időt és energiát annak a biztosításnak a megtalálására, mely az esetlegesen felmerülő problémáinkat a lehető legteljeskörűbben képes orvosolni!

Síbiztosítás díjszámítás

Frissítés dátuma: 2024.01.08.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat