Jelképes KGFB az Ukrajnából menekülőknek

A MABISZ közzétette, hogy jelképes, havi ezer forintos összegért felvállalja az Ukrajnából érkező autósok kötelező biztosítását.

A magyar határt átlépő ukrán rendszámú autók "zöldkártya-amnesztiát" kapnak

A MABISZ úgy határozott, hogy nem kötelezi az Ukrajnából autóval menekülőket sem zöldkártya felmutatására, sem határbiztosítás megkötésére - normális körülmények között ezek hiányában nem használhatja külföldi rendszámú autó a hazai utakat.

Rendkívüli idők rendkívüli szabályokat szülnek

Annak érdekében, hogy az esetleges balesetek során ne legyen problémája sem a menekülteknek, sem a hazai autósoknak, a MABISZ átvállalja a Kötelező Gépjármű Felelősség-biztosítás díjának jelentős részét, és csupán jelképes, havi ezer forintos összeg befizetését kéri az ukrán rendszámmal bíró személyautók tulajdonosaitól. Ez a kedvezményes biztosítás a rendkívüli állapotok fennmaradásáig érvényben marad.

Ez a MABISZ részéről azért is korrekt felajánlás, mert a határbiztosítás hozzávetőlegesen 90 000 Ft lenne egy hónapra.

Hol lehet megkötni a kedvezményes KGFB-t?

Az Allianz Hungária Zrt. irodáiban lehet megkötni a biztosítást, a következő városokban:

  • Budapest
  • Fehérgyarmat
  • Kisvárda
  • Vásárosnamény

Ha olyan biztosítása van, amit érint a rendkívüli helyzet

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) igyekszik rugalmasan intézni az ügyeket, ezért az ügyfél kérésének megfelelően küldik ki a kárkifizetéseket.

Külön felhívják rá a figyelmet, hogy az utasbiztosítások kizárólag nem háborús övezetek esetében élnek - máshol érvényüket vesztik.

Frissítés dátuma: 2022.03.03.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat