A magyar autósok a legjobbak

Vagy ha nem is a legjobbak, de látványosan egyre jobbak, hiszen évről-évre egyre jobban csökkennek a személyi sérüléssel járó balesetek hazánkban.

Büszkék lehetünk magunkra

Mind a teherszállító autók, mind a személyautók egyre kevesebb személyi sérüléssel járó balesetet okoztak az elmúlt években.

Tíz év alatt 22%-kal csökkent a profi sofőrök okozta balesetek száma, ami - ha az elképesztő áruforgalmat vesszük alapul - nagyon szép teljesítmény.

Egyre több a kitűnő autóvezető

A lakosság tagjai is méltán vállon veregethetik egymást, hiszen egyedül a nyár és a kora ősz az, ami egyelőre még láthatóan feladja a leckét.

A rossz idő beköszöntével azonban már határozottan javuló tendenciák érvényesültek az elmúlt években.

Vélhetőleg nyáron a meleg megviseli a vezetőket, ráadásul olyanok is nagyobb távokat tesznek meg a nyaralás során, akik inkább rövidebb távokon gyakorlottak. 
Nyáron tehát érdemes bekapcsolni a légkondit, a kora reggeli hűvösben indulni, amikor még kisebb a forgalom, és sok pihenőt beiktatni egy hosszabb út során.

Mi lehet a javuló tendencia háttérben?

Az utóbbi időben nagyjából másfélszeresére nőtt hazánkban a személyautók száma, így talán a kialakult tömeg miatt vannak jobban rákényszerítve arra az autóvezetők, hogy kiemeltebben figyeljenek egymásra. Továbbá közrejátszhat az is, hogy egyre több a nagyértékű elektromos jármű az utakon, amiket még nagyon féltenek a tulajdonosaik :)

Tény, a kevésbé nagy forgalmi értékkel bíró járműveket is joggal félthetik tulajdonosaik, hiszen az autógyártás problémái miatt egyre többet érnek a használt autók is, és a javítási költségek is egyre látványosabb összegekre rúgnak.

Csak így tovább!

Mindenkit csak bíztatni tudunk a körültekintő vezetésre, hiszen ezzel csak jót teszünk a magunknak és az autónknak egyaránt!

Ha hosszabb útra indulunk, mindenképp ellenőrizzük le, hogy érvényes-e minden engedélyünk, és van-e naprakész utas - és autóbiztosításunk!

Képek forrása: KSH

Frissítés dátuma: 2022.02.10.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat