Szerződéskötés menete - Utasbiztosítás

  • Első lépésként az utazással kapcsolatos adatokat kell megadnia (úticél, indulás, érkezés időpontja, milyen típusú utazás, utazók száma és születési ideje)

  • A díjszámítási eredmények oldalon megtalálja az általunk kínált biztosítási termékek ajánlatait. Lehetősége van az egyes termékek szolgáltatásainak összehasonlítására. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb ajánlatot, a fizetési módot, majd kattintson az ajánlat mellett található megkötöm gombra.

  • Amennyiben már rendelkezik regisztrációval a belépés után az utazók további adatainak megadása szükséges (név, születési idő, anyja neve, útlevél száma, telefonszám, lakcím). Amennyiben még nem regisztrált honlapunkon, a szerződés megkötését regisztrációt követően tudja folytatni.

  • Menet közben bármikor elmentheti a már megadott adatokat, később ugyanonnan folytathatja a szerződéskötést. Amennyiben segítségre lenne szüksége, keresse fel ügyfélszolgálatunkat telefonon, vagy e-mailen keresztül, szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, bármilyen kérdése lenne utasbiztosításával kapcsolatban.

  • Az adatok ellenőrzése, a biztosítási feltételek, illetve a jogi nyilatkozatok elfogadása után bankkártyás fizetés esetén a biztosítási díj fizetése következik, a CIB Bank internetes rendszerén keresztül. Meg kell adnia bankkártyája adatait, így megtörténik a biztosítási díj kifizetése.
    Átutalás esetén megadjuk az utaláshoz szükséges adatokat, és a díj jóváírását követően azonnal küldjük  Önnek biztosítási kötvényét e-mailben. (Biztosítási kötvényét abban az esetben tudjuk Önnek a szerződéskötés napján elküldeni, amennyiben az átutalás folyamatát a szerződéskötés munkanapján legkésőbb délelőtt 11 óráig kezdeményezi. Amennyiben utalását pénteken 11 óra után, vagy hétvégén/munkaszüneti napon/ünnepnapon indítja, a díj jóváírására csak hétfőn/első munkanapon lesz lehetőségünk, kötvényét csak ekkor kapja meg.)

  • A biztosítási díj kifizetése/jóváírása után, a szerződéskötés végén letöltheti biztosítási kötvényét, amit ezzel egy időben, a biztosítási feltételekkel együtt az Ön által megadott e-mail címre is elküldünk. Biztosítási kötvényét, a honlapunkra történő belépés után, később is eléri a Személyes menüpontból. A biztosítás létrejöttéhez alkuszi megbízás beküldése nem szükséges.

  • Biztosítása kockázatviselése már a díjfizetés pillanatától elkezdődhet (bankkártyás fizetés esetén), de választhat másnapi, illetve későbbi kockázatviselés-kezdeti dátumot is.

  • Amennyiben bármilyen okból kénytelen elhalasztani utazását, a kockázatviselés kezdete előtt bármikor visszamondhatja utasbiztosítását honlapunkon. Ehhez csak annyit kell tegyen, hogy belép honlapunkra és a Személyes menüpontban törli szerződését. A kockázatviselés kezdetét követően lemondásra honlapunkon már nincs lehetőség. A részleges díjvisszatérítés lehetőségéről a választott biztosítónál érdeklődhet. A visszamondott biztosítás díját a következő hónap elején tudjuk visszautalni.

Frissítés dátuma: 2014.10.01.

Kérdése van?
Vagy nézze meg mások kérdéseit, és takarítson meg ezreket!
Kiszámolom utasbiztosításom díját
2017-06-27
A Pannónia Általános Biztosító lakásbiztosítási, társasház-biztosítási és kgfb állományát az Aegonra ruházza át A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte, hogy a Pannónia Általános Biztosító Zrt. a lakásbiztos [...]
2017-05-04
Fél milliárdba fáj a biztosítóknak az áprilisi hó A múlt heti télies időjárás miatt hétfő reggelig közel 4.000 lakossági ingatlanban jelentettek károk [...]
Tovább a hírekre
Elérhetőségek
Telefonszám: 06 1 800 0008
Fax: 06 1 510 0154
Levelezési cím: 6801 Hódmezővásárhely, Pf. 154.
Rólunk
Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, lakásbiztosítás, CASCO, utasbiztosításbiztosítás? Jó helyen jár, a Biztosítók.hu Alkusz Kft már hét éve kínálja az Ön igényeinek megfelelő biztosításokat. Válasszon minket a kedvezőbb díjakért, jobb szolgáltatásért, és rugalmasabb szerződés kezelésért!