Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Csökkent a kötelező díja!

Jó hír minden autóvezetőnek, hogy a tavaly elkezdődött trend idén is folytatódik: csökken a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díja.

2021 október-december időszakban - az egy évvel azelőttihez képest - országosan 1%-kal csökkent egy átlagos személyautó kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának díja: 43 700 Ft-ot tett ki. Ami meglepő, hogy bár éves szinten csak 1%-os csökkenés volt tapasztalható, negyedéves szinten 1,5%-os!

Budapestiek előnyben

Igazán a fővárosiak jártak jól, hiszen Budapesten az átlagot jóval meghaladó, 7%-os csökkenést tapasztalhattak az autótulajdonosok, míg vidéken nem igazán változtak a díjak.

Nem több a káresemény, de a javítások költsége nőtt

Az ún. kárráfordítások, azaz a kötelező terhére történő kifizetések összege átlagosan 13%-kal nőtt. Ez annak tudható be, hogy jelentősen drágultak az elmúlt időszakban az alkatrészek, illetve maga a szervizelés költsége is megugrott. 

Mire számíthatunk?

Hosszútávú tendenciára nem érdemes számítani - várhatóan nemsoká visszatér a koronavírus előtti időszak a kötelezők díjazása terén is.

Mi a helyzet a többi jármű kötelezőjével?

A motorok és a segédmotorok és a flottás szerződések kötelezője nőtt (utóbbiaknál kivételt képeznek a nehézpótkocsik díjai). A nem flottás nehézpótkocsik, az egyedi szerződéses buszok és taxik kötelezőjének díjai ugyanúgy csökkentek, mint a személygépkocsiké.

Váltson olcsóbb kötelezőre a biztositok.hu-n!

Forrás: napi.hu

Frissítés dátuma: 2022.03.08.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat