Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Egyre több külföldi országba utazhatunk a nyáron

A turizmus a koronavírus-járvány egyik legnagyobb vesztese, ez pedig jelentős problémákat okoz, számos országban ugyanis az idegenforgalom jókora szeletét adja a GDP-nek.

A vírus megjelenésekor a védekezés miatt leállt a személyi légiforgalom, bezártak az éttermek és a szállodák, ami a mai napig megnehezíti a terület helyreállítását.

Szerencsére az utazás népszerűsége a vírus csillapodásával növekvő tendenciát mutat. Habár a statisztikák szerint a magyarok fele belföldi utazást tervez, sokan kacsingatnak a külföldi utak felé.

Egyre több országban enyhítenek a korlátozásokon, és egyre több kormány dönt úgy, hogy ha részlegesen is, de megnyitja határait a turisták előtt.

Külföldre utazáskor fontos ismernünk a célország előírásait, hisz sok helyen papírral is kell igazolnunk, hogy nem vagyunk fertőzöttek.

Ausztria

Június 15-től Ausztria az összes határát megnyitja felénk, ezért ezt követően már turisztikai célból is utazhatunk az országba.

Jó tudni azt is, hogy május 22-től megváltoztak a Magyarországra történő belépés szabályai a magyar-osztrák határon, ezért átléphetjük az országhatárt, ha negatív koronavírusteszttel rendelkezünk. Hazaérkezéskor pedig két hetes hatósági házi karanténba sem kell vonulnunk.

Az ország számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít, mivel a vendéglátó egységek és a múzeumok már május 15-től nyitva tarthatnak. Május 29-től szigorú óvintézkedések mellett már a szállodák és a wellness-központok is nyitva lehetnek.

Görögország

Görögországban is lassan beindul a turistaszezon. Az egész évben nyitva tartó szállodák már június 1-jén kinyitnak, a többi hotel pedig június 15-től fogadhatja vendégeit. Az országba tartó járatok nagy része júliusban indul útra.

Érdemes felkészülni, hiszen a Görögországba induló repülőgépekre csak 72 óránál nem régebbi, negatív eredményű koronavírusteszttel tudunk csak felszállni, amit a becsekkolásnál ellenőriznek majd. Az Unióból érkező állampolgároknak, így nekünk sem kell, kéthetes karanténba vonulni.

Természetesen a kormány a járvány miatt idén rendkívüli szabályokat is bevezet: fokozottan figyelnek a higiénés szabályok betartására, betiltják a svédasztalokat, a napágyak pedig csak egymástól megfelelő távolságban helyezhetők el.

Horvátország

Egy kutatás szerint a magyarok többsége horvátországi nyaralást tervez. Sokak örömére az ország május 29-től minden korlátozást felold, így hamarosan akár már nyaralás céljából is utazhatunk a napsütötte országba. A helyzetet sokan ki is használták: Az elmúlt napok tendenciája szerint jelenleg közel 22 ezer turista tartózkodik az országban.

Turistaként a beutazáshoz csupán a szállásfoglalásról kell igazolást felmutatnunk a határon, ahol az adatainkat is felveszik majd.

Az ország egyébként már két hete újra kinyitotta a határait mindazon külföldi állampolgárok számára, akik üzleti, vagy más gazdasági és halaszthatatlan személyes okból utaznak az országba.

Minden kedves leendő és jelenlegi ügyfelünknek a szabályok betartása melletti kellemes nyaralást kívánunk!

Frissítés dátuma: 2020.05.26.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat