Európai körutazás - a multikulti kontinens 10 legnépszerűbb úti célja - 2. rész

El sem kell hagyni a kontinenst ahhoz, hogy lélgezetelállító látvány táruljon a szemünk elé. Európa tele van felfedzésre váró hellyel, mi most megmutatjuk a legnépszerűbbeket. 

6. Prága

Csehország fővárosa a sörfogyasztás nagyhatalmaként is ismert. Azt gondolhatnánk, hogy az utcákon mindenki sört iszik, miközben átsétál az Óvárosból a Planetáriumba, de bizony már itt is be vannak tiltva egyes közterületek, ahol nem szabad inni, tehát ezzel érdemes vigyázni. Szép látványosság még a St Vitus Katedrális, de érdemes egy gyalogtúrára is befizetni egy helyi vezetővel.

7. Isztambul

Törökország mecsetjei, fürdői a közel-keleti kultúrába engednek betekintést. Érdemes megtapasztalni a mindennapi élet nyüzsgését Isztambulban egy forgalmas bazár vagy piac meglátogatásával. Ha befér a bőröndbe, akkor akár egy eredeti, török (repülő)szőnyegre is alkudozhatunk. Nem szabad kihagyni az Elsüllyedt palotát sem (Yerebatan Sarayı), és mindenképp látogassuk meg az európai és ázsiai oldalt is, hogy teljes képet kapjunk a városról. Egy hét ide kevés, mert azt fogjuk érezni, hogy mennyi mindent kihagytunk. 

8. Lisszabon

Portugália Európa egyik legszebb országa, melynek fővárosa Lisszabon. Az Atlanti-óceán partján helyezkedik el, legmagasabb pontja a Serra de Monsanto (227m). A kultúrát és történelmet a helyi múzeumokból érdemes magunkba szívni, hiszen bőven akad itt ilyenből, nagyon színes a kínálat. Így a Casa-Museu Dr. Anastácio Gonçalves vagy a Csempe múzeum (Museu Nacional do Azulejo) is tökéletes választás. 

9. Mallorca

Mallorca egy hatalmas üdülőparadicsom, Spanyolország legnagyobb szigetcsoportjának, a Baleár-szigetek tagja, a Földközi tengeren. Homokos partjaival rendkívül népszerű és kényelmes, a látvány meseszép. Nem véletlen, hogy több művészt is megihletett, köztük például Joan Mirót. Valldemossa városa pedig Chopinnek adott otthont egykor. Egyébként itt született a híres spanyol teniszező, Rafael Nadal is 1986-ban.

10. Szantorini

Szantorini a Kükládok szigetcsoport legdélebbi tagja, az Égei-tengeren. Egyedi, letisztult, általában fehérre mázolt épületeiről és fekete homokos tengerpartjáról ismert. Ha a pénztárcánk megengedi, érdemes egy kis hajóval körbejárni a környező öblöket és így megszemlélni Szantorinit, ami egy hatalmas erejű vulkanikus robbanás maradványa. Ne fárasszuk ki magunkat túlságosan napközben, hiszen a pezsgő éjszakai életet is ki kell próbálni, így lesz teljes az élmény. 

forrás

Első rész »

Frissítés dátuma: 2018.10.01.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat