Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Így lehet igényelni az új uniós egészségbiztosítási kártyákat

 

Rövidebb várakozási időt, gyorsabb ügyintézést ígér az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azoknak, akik igénylik az uniós betegbiztosítási kártyájuk cseréjét. A nyári turistaszezonban jelentősen megnőhet az igénylések száma. A kártya cseréje postai és elektronikus úton, valamint személyesen is kérhető az ügyfélszolgálatokon.

Az idén lejár a 2009-ben kiadott Európai Egészségbiztosítási Kártyák érvényessége Magyarországon, mivel azokat csak három évig lehet használni. A nyári turistaszezonban jelentősen megnőhet az igénylések száma, ezért az Országos Egészségbiztosítási Pénztári kirendeltségei rövidebb várakozást és a gyorsabb ügyintézést biztosítanak az ügyfeleknek. 

A kártya cseréje postai és elektronikus úton, valamint személyesen is kérhető az ügyfélszolgálatokon, amelyek pontos címe, elérhetőségei megtalálhatók az OEP weboldalán. A honlapon előzetes időpontfoglalásra is van lehetőség.

Meghatalmazással más számára is lehet kezdeményezni az új Európai Egészségbiztosítási Kártya igénylését. Az új kiadásának viszont minden esetben feltétele a még érvényes kártya egyidejű leadása.


Forrás: http://inforadio.hu/

Frissítés dátuma: 2013.04.15.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat