Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Jelentős a viharkár és még nincs vége

Országszerte jelentős károkat okozott a vasárnap délutáni vihar, és a szélsőséges időjárásnak még mindig nincs vége.

A vasárnap délutáni vihar miatt Budapesten több mint 350 helyre vonult ki a tűzoltóság, vidéken pedig a katasztrófavédelem szakemberei nyújtottak segítséget.

Az esőzések miatt Fejér megyében Bicske és a Váli-völgy térségében, Komárom-Esztergom megyében Tatabánya, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig Szolnok környékén vették igénybe a szakértők segítségét.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Ravazdon villám csapott egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű családi házba vasárnap délután. A tetőszerkezet nem gyulladt ki, viszont mintegy tíz négyzetméternyi felületen beizzott, ezt a tűzoltók megszüntették.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője arra kéri a lakosságot, hogy kísérjék figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéseit.

A legfrissebb információk szerint felsőfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében.

Hétfőn főként a Dunától keletre, legkisebb eséllyel északnyugaton várhatók zivatarok. Villámlás már a délelőtti órákban előfordulhat néhol. A zivatarokat délutántól elsősorban felhőszakadás kísérheti, de néhol viharos széllökések is előfordulhatnak és nagyobb méretű jég is eshet.

Forrás: MTI

Frissítés dátuma: 2021.08.05.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat