Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Káresemények külföldön - így enyhíthető félelmünk

A nyaralók rémálma, hogy meglovasítják poggyászát, utazáshoz szükséges okmányait, esetleg pénzét. Ilyenkor kellemes megnyugvást nyújt egy jól kiválasztott utasbiztosítás, ugyanis a beteg- és balesetbiztosításon túl poggyászaink védelmére is kiterjed a szolgáltatás.

Teendő értékek eltulajdonítása esetén

Ha lopás történt, akkor a helyi illetékes rendőrörssel kell felvenni a kapcsolatot, mivel lopás esetében a biztosító a rendőrségi jegyzőkönyv alapján téríti az ellopott értékeinket. Ez egyaránt vonatkozik bel- és külföldre is. Az utasbiztosítási szabályazat kiterjed arra az esetre is, ha poggyászunkat egy lezárt helyiségből viszik el (pl. szállodai szobából, apartmanból); ekkor a feljelentés okmányait kell továbbítani a biztosítónak. Nem árt tudni, hogy az elhagyott iratok után nem jár kártérítés.

Bőröndjeik nem csak a célállomáson veszhetnek el. Ha repülőtéren földetérés után nincs meg a poggyászunk amiről a légitársaságnak kellett volna gondoskodnia, akkor a társaságot terheli a felelősség és neki kell kárt téríteni. A tranzit területén a Lost and Found kiosknál (terminál) tudunk bejelentést tenni, hogy érkezés után nem tudtuk átvenni a csomagunkat. Ha a poggyászt sérülten, vagy hiányosan kapjuk meg, szintén a légitársaság irányába kell kártérítési igényt benyújtanunk, lehetőleg még a reptéren bejelentve azt.

Mit tehetünk, ha bekövetkezett a baleset?

A balesetek ellen minden óvintézkedést be kell vetni, de előfordulhatnak kellemetlen meglepetések is. Szerencsére több biztosító 24 órás segélyszolgálatot és egészségügyi tanácsadást is nyújt - akár világszerte. Ettől függetlenül indulás előtt érdemes felvilágosítást kérnünk úticélunkhoz legközelebbi orvosi ellátás lehetőségeiről.

Frissítés dátuma: 2022.08.15.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat