Kötelező - Végső visszaszámlálás!

A 2010. január 1-je előtt vásárolt gépjárművel rendelkezők jól tudják, hogy az év utolsó szakasza számukra nemcsak lombhullást hoz, hanem a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk rendezését is.

Ekkor eldönthetik, hogy meglévő biztosításukat viszik tovább, újrakötéssel, vagy átkötéssel élnek-e. Döntésüket jól meg kell fontolni, hiszen a következő egy évben nem lesz lehetőségük annak megváltoztatására.

A jelenlegi biztosítás következő évi díjairól a biztosítók ügyfeleiket a biztosítási évforduló lejárta előtt 50 nappal tájékoztatják, ám ekkor még nem lehet tudni, hogy milyen tarifákra számíthatunk, ha bontjuk a szerződést. Azonban már erre se kell sokat várni, hiszen a biztosítók kötelesek erről is tájékoztatni jelenlegi és leendő ügyfeleiket.

A következő évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjszabását, illetve azt, hogy milyen kedvezmények vehetők igénybe, a biztosítók október 30-ig kötelesek a honlapjukon, illetve két országos napilapban meghirdetni. Ez a dátum pedig már vészesen közeleg, a január 1-es évfordulós váltásban érdekeltek kezdhetnek készülődni, hogy a végén megtalálják a számukra lehető legjobb feltételeket biztosító kgfb-t.

Frissítés dátuma: 2011.10.27.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat