Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Lakásbiztosítás albérletre

Sokan kötnek biztosítást a saját lakásukra, albérletre azonban igen kevesen. Pedig erre is lehetséges és érdemes is lakásbiztosítást kötni, már csak az ingóságaink védelmének érdekében is.

Mire van biztosítás?

Amikor beköltözünk az új albérletünkbe érdemes utánajárni, hogy mire van biztosítás. Sok esetben maga a társasház is rendelkezik biztosítással, bár legtöbbször ez csak a falakat és a közös helyiségeket biztosítja. Azonban ez is hasznos lehet például egy közös tárolóban történő kár esetén.

Fontos tisztázni ugyanakkor azt is, hogy a tulajdonos kötött-e biztosítást a lakásra, valamit az abban található ingóságokra.

Van biztosítás

Abban az esetben, ha a tulajdonos már kötött az ingatlanra biztosítás, akkor fontos információ, hogy az adott lakás bútorozott vagy bútorozatlan. Hiszen egy teljeskörű lakásbiztosítás esetén az ingóságok is biztosítva vannak, vagyis a bútorok és a háztartási gépek is.

Itt azonban fontos tudni, hogy ha a tulajdonos kötötte a lakásbiztosítást, akkor az kizárólag az ő ingóságait védi, vagyis csak azokat a berendezéseket, amik úgymond a lakáshoz tartoznak.

lyen biztosítás esetén a gyakorlatban tehát egy vízkár bekövetkeztekor a lakáshoz tartozó mosógép biztosítva van, de az általunk vitt TV már nincs. Egy albérletre megkötött biztosításnál azonban éppen az ingóságaink védelme lenne a legfontosabb.

Nincs biztosítás

Ha a lakás nincs biztosítva az óriási kockázatot jelenthet a tulajdonos számára, hiszen minden kárt önerőből kell rendeznie. De mi a helyzet az albérlővel?

Sokan nincsenek vele tisztában, de albérlőként is köthetünk lakásbiztosítást, ugyanis bárki köthet, akinek érdekében áll az ingatlan megóvása. Ebbe a körbe pedig kétségkívül az albérlő is beletartozik. Ebben az esetben a biztosítás kiterjed az albérlő ingóságaira is.

A leggyakoribb szokás azonban az, hogy a tulajdonos köt biztosítást a lakásra, míg az albérlő csupán saját ingóságait biztosítja.

Frissítés dátuma: 2020.03.31.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat