Nyílászárók és a lakásvédelem

Otthonunk védelmének érdekében számos dolgot tehetünk, de az egyik legfontosabb a megfelelő ajtók és ablakok biztosítása. Mutatjuk mire figyeljen, és milyen újításokat érdemes bevezetni.

Tartsa kívül a betörőket!

A legtöbb betörő az ablakon át jut be a lakásba, sokan gondolják, hogy ha zárva tartják az ablakokat és az ajtókat, akkor a lakásuk védve van a tolvajoktól. Ám egy tapasztalt fosztogató a legtöbb ablakot könnyedén kinyitja.

Emiatt az ablakok kiválasztásánál a megfelelő szigetelés és dizájn mellett a biztonságra is érdemes odafigyelni. 

Az új típusú, műanyagból készült ablakok esetén gyakori a harmadik tömítőfelületként körbefutóan elhelyezkedő középső stég, ami egyrészt jobb minőségű hőszigetelést biztosít, másrészt pedig az ablak felfeszítését is megnehezíti.

A másik kiváló megoldás az úgynevezett ragasztótechnológia. Ennek lényege, hogy az üveget körbe odaragasztják a kerethez, így azt nem lehet kifeszíteni onnan.

Az ablakok után térjünk rá a megfelelő biztonságot nyújtó ajtókra.

DTP biztonsági ajtó

Ezek a típusú ajtók prémium minőségű biztonságot nyújtanak, ezt igazolja, hogy MABISZ 1 tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

Mitől ilyen biztonságos ez az ajtó?

  • 16 helyen, négy irányba, körbe zár­ódó kivitelezés
  • a nyíló ajtószárny szerkezetében négyszög acél rácsszerkezet
  • trezorzár-rendszer
  • négyszög idom­acél­ból készülő tok és ajtószárny-keret

Kiegészítők a biztonság érdekében

A megfelelő nyílászárók mellett érdemes néhány további kiegészítőt is beszerezni a teljes biztonság eléréséért.

Az egyik ilyen a klasszikus kukucskáló, mellyel már az ajtó kinyitása előtt megtudhatjuk ki érkezett az otthonunkhoz, és ha veszélyben érezzük magunkat nem kell ajtót nyitnunk. A klasszikus kukucskálóknak napjainkban már digitális változata is létezik.

Ha a maximális szintre szeretné emelni a biztonságot, akkor építsen be ujjlenyomat- és kártyaolvasót, így az illetéktelenek számára való bejutás lehetetlenné válik.

A lakásvédelmi eszközök beszerzése mellé mindig kössön lakásbiztosítást, hiszen attól, hogy a betörő nem tud bejutni, a próbálkozások során még kárt tehet az ajtókban és ablakokban.

Frissítés dátuma: 2021.06.15.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat