Törvény szabályozhatja az autóban való dohányzást!

A dohányzás témakörét egyre többen firtatják. Egyre több az a vendéglátói egység, ahol nem lehet rágyújtani, csak az arra kijelölt helyen, vagy a szabadtérben. De a gépkocsiban nyugodt szívvel rágyújthatunk vezetés közben?

Az imént feltett kérdésre még nincs határozott válasz, de hamarosan megszületik a döntés arról, hogy vezetés közben rágyújthatunk-e, főleg akkor, ha 18 éven aluli gyermek is utazik velünk. Amellett, hogy saját és a velünk utazók egészségét is károsítjuk, veszélybe sodorjuk autóstársaink biztonságát is.

Többen is kezdeményezték azt a törvényi módosítást, mely megtiltaná a gépjárműben való dohányzást, ha 18 éven aluli személy is az utazók között van. A kezdeményezés az egyik kereskedelmi csatorna műsorvezetőjétől származik. A javaslat többek álláspontjával egyezik, így még ez év márciusban a bizottság elé került. A vélemények szerint nem szabad a gyermekeket kitenni a passzív dohányzás veszélyeinek. Az új szabályozás a zárt légkörben való dohányzásra is ki fog térni, valamint a munkahelyeken való „füstölést” is szigorúbb szabályok fogják övezni.

 

Forrás: www.origo.hu

 

Frissítés dátuma: 2011.10.03.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat