Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Új technikát fejlesztenek ki a rossz irányban közlekedők számára

Sajnos egyre gyakrabban lehet a híradásokban arról hallani, hogy az autópályára rossz irányban hajtanak fel az autósok. Ezek az esetek túlnyomó része súlyos vagy rosszabb esetben halálos sérüléssel végződnek.

 

Ismét egy baleset, mely elkerülhető lett volna kellő odafigyelés és a KRESZ szabályainak helyes ismerete által. Nem először hallhatunk olyan közúti balesetről, melynek oka, hogy az autópályára rossz irányból hajtanak fel. A szakemberek az egyre gyakoribb esetekre akarnak megoldást találni. Olyan technológia kifejlesztését vették célul, mely megakadályozza a hasonló esetek elkerülését.

A terv kidolgozásáról annyit közöltek, hogy a rossz irányból való felhajtást az útburkolatba süllyesztett, az egyik oldalról könnyen benyomódó, míg a másikról akadályt képező mechanikus eszközzel akadályoznák meg. A jó irányból érkező jármű előtt az elem észrevehetetlenül benyomódik, míg a rossz irányból érkező autó esetében olyan, mint egy fekvőrendőr. Ez kellő figyelmeztetést jelent az eltévedt autós számára. Amennyiben valaki ennek ellenére rossz irányból hajt fel az autópályára, a rendszer vörös fénnyel jelezné a szabályosan közlekedő autósoknak a veszélyt. A technológia kifejlesztésével csökkenteni lehetne a balesetek számát, valamint a rossz helyre tévedt autósofőrön kívül a szabályosan közlekedők is időben észlelhetik a veszélyt és időben lesz lehetőségük a váratlan helyzetre reagálni.

 

Minden kedves meglévő és új ügyfelünknek biztonságos közlekedést kívánunk!

 

 

 Forrás: vezess.hu

 

Frissítés dátuma: 2011.10.03.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat