Újra visszatér az utazási kedv „Az ördög sohasem alszik”

A gazdasági világválság hosszú távú hatásai egyértelműen érződnek az utazási hajlandóságban ma is. Manapság kevesebben szánják rá magukat a nyaralásra vagy egy külföldi útra, mint évekkel ezelőtt. A statisztikai adatok alapján a tendencia fordulóban van és egyre többen engedhetik meg maguknak azt, hogy elutazzanak akár külföldre is.  A MABISZ sajtótájékoztatóján kiderült, hogy az utazók egy része kocsival vág neki a kalandnak és ezzel együtt autós assistance biztosítást is köt, ami feltehetően az egyre tudatosabb utazók miatt népszerű.
Az egynapos utazások száma volt többségben 2013-ban, ennek ellenére mindenképpen biztató jel, hogy összesen 44,6 millió napot töltöttek a magyarok külföldön. Idén várhatóan ez a számadat tovább növekszik.
A nyaralók többsége Németországot, Ausztriát, Csehországot, Romániát, Horvátországot és Franciaországot célozta meg, kifejezetten kikapcsolódási szándékkal. A közeli országok népszerűsége egyrészről adódhat az úthossz rövidségéből is, hiszen többségében, gépkocsival könnyen megközelíthető országokról van szó. Ebben az esetben fontos szempont az autó életkora, ami jelentős kockázati tényező az út során. A adatelemzés alapján a magyarországi járművek átlagéletkora 12 év, ami közel sem garantálja, hogy problémamentes autóúttal néz szembe a nyaraló, így indokolttá válik, hogy biztosítsuk a pihenés nyugalmát.
Még akkor is jelent némi rizikófaktort a hosszabb távú autós utazás, ha fiatal, pár éves gépjárműről van szó, hiszen az ördög sohasem alszik. Egy autó assistance szolgáltatással megelőzhetjük a kellemetlenségeket egy meghibásodás esetén, így nem kell aggódni az elszállítás, a helyszíni javítás vagy alkatrész csere miatt sem.  24 órás szolgáltatásról van szó, tehát bármikor kérhet segítséget a biztosított. Saját anyaleven történő egyeztetés során a lehető leggyorsabban szervezi meg a szolgáltató a bajba jutott megsegítését.

Frissítés dátuma: 2014.09.25.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat