Utasellenőrzés!

Mostantól az elektronikai készülékeinket kötelesek leszünk bekapcsolni a repülőtereken.

Az USA Közlekedésbiztonsági Hivatala vasárnap felhívta a nemzetközi utazóközönség figyelmét, hogy mindenképp töltsék fel az elektronikai eszközöket, amelyeket magukkal kívánnak vinni az útra.

A biztonsági szakemberek mostantól az utasellenőrzés során fokozott figyelmet fordítanak az olyan eszközök iránt is, mint mobiltelefon, laptop, táblagép, illetve minden olyan készülék, amely akkumulátorral működik. A fém tárgyak kipakolása mellett kötelesek leszünk bekapcsolni az összes nálunk lévő műszaki cikket, hogy bizonyíthassuk azok működőképességét.

A fokozott ellenőrzés a terrorcselekmények megakadályozására szolgál, mivel ezek az eszközök kitűnően alkalmasak egy bomba álcázására. Az új módszer a tervek szerint hatékonyabb lesz, mint az eddig alkalmazott technika, nagyobb biztonságot garantál. Arról nem találtunk információt a jelentésben, hogy ez mennyire növeli meg az amúgy is hosszú ideig tartó beszállási procedúrát.Ha ez még nem elég, az utasok cipőjét is vizsgálat alá vonják.

Egyelőre nincs információnk arról, hogy mely reptereken kerülnek bevezetésre az ellenőrzések, de kérjük, figyeljenek oda elektronikai készülékeik töltöttségi szintjére. 

Frissítés dátuma: 2014.09.25.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat