Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Hogyan spórolhatunk üzemanyag fogyasztásunkon?

Igaz a napokban már olyan hírekről is hallhattunk, hogy az üzemanyag ára csökkenni fog pár forinttal, de ettől függetlenül még mindig nagyon magas, jól meg kell gondolni, hogy hová megyünk autóval. De milyen trükkök léteznek a spórolásra, üzemanyagunk csökkentésére?

 

Ha egyenletes tempóval autózunk, lényegesen csökkenthetjük fogyasztásunkat. Óvakodjon a hirtelen gyorsításoktól és fékezésektől. Minél magasabb fokozatban használjuk gépjárművünket, a motor fordulatszáma annál alacsonyabb, ami szintén spórolási megoldásként szolgálhat.

Ellenőrizze gumiabroncsának nyomását! Nem csak üzemanyagot spórolhat a megfelelő nyomási értékkel, de a gumi élettartamát is meghosszabbíthatja.

 

Kerülje a felesleges rakományok szállítását, ugyanis minden 45 kg-nyi többletsúly akár 1-2%-kal növelheti az üzemanyag fogyasztást. A leengedett ablakokon keresztül beáramló levegő lassítja a gépjárművet, mely megnöveli a fogyasztást is. A nem használt tetőcsomagtartó csak feleslegesen foglalja a helyet. Mindemellett rontja a gépjármű aerodinamikai teljesítményét.

 

Minden esetben az előírt motorolajat használja. Ha hosszabb időre kell megállnia, állítsa le motorját, hisz alapjáraton is jelentős üzemanyagot éget el. Kerülje a gyors sebességet, nem csak a büntetést, a balesetet kerülheti el, de az üzemanyag fogyasztásán is csökkenthet. Forró meleg nyári napokon kapcsolja be csak a légkondicionálót, hisz annak használata nagyban megnöveli fogyasztásunkat.

 

Bízunk benne, hogy hasznos tanácsokkal tudtunk szolgálni minden kedves meglévő és új Ügyfelünknek!

 

 

Forrás: origo.hu

Frissítés dátuma: 2024.01.25.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat