Szolgáltatások, feltételek - Munkanélküliség biztosítás

A munkanélküliség biztosítás 4 fő kockázati tényező köré épül:

 1. Munkanélküliség:
  Amennyiben munkáltatója rendes felmondással szünteti meg határozatlan  idejű munkaviszonyát, és az illetékes Munkaügyi Központ munkanélküliként regisztrálja Önt, valamint álláskeresési járadékban részesült az első hónapokban, akkor Ön a regisztrálást követő 61. napon jogosult a havi, 50000 és 250.000 forint közötti kártérítési összegre. Ha a munkaviszonya az alább felsorolt okok egyike miatt szűnik meg, a biztosító nem fizet kártérítést:- közös megegyezés- munkavállalói felmondás- munkáltatói rendkívüli felmondás- a munkaviszonynak a szezon végére szóló rendes, vagy szezonális jellegű felmondással történő megszűnése- a munkaszerződés létrejöttétől számított 90 napon belül- határozott idejű szerződés- alkalmi munkaviszonyra vonatkozó szerződés.

 2. Keresőképtelenség:
  Amennyiben Ön váratlanul megbetegszik, vagy balesetet szenved, amelynek következtében Keresőképtelenné válik, ezt az erre jogosult orvos hitelt érdemlően igazolja, akkor a 31. naptól jogosult a havi kártérítési összegre.

 3. Baleseti Maradandó Egészségkárosodás:
  Amennyiben Ön egy véletlen baleset folytán 50%-ot elérő vagy azt meghaladó maradandó egészségkárosodást szenved, a biztosító egy egyszeri 1 millió forint és 5 millió forint közötti juttatásban részesíti.

 4. Baleseti halál:
  Amennyiben Ön egy baleset folytán életét veszíti, a biztosító egy egyszeri 1 millió forint és 5 millió forint közötti juttatásban részesíti családját, vagy az Ön által megjelölt kedvezményezettet.

Mielőtt megköti biztosítását, kérjük, tájékozódjon annak pontos feltételeiről! Az alábbi link segítségével letöltheti az April munkanélküliség biztosítás feltételfüzetét, melyben megtalál minden hasznos és fontos információt.

Munkanélküliség biztosítás feltételfüzete

 

Amennyiben kérdés merül fel Önben, megírhatja azt a Munkanélküliség Biztosítás szakértői rovatunkban, vagy keresse fel telefonos ügyfélszolgálatunkat, ahol készségesen segítenek munkatársaink Önnek.

Frissítés dátuma: 2024.01.30.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat