Munkanélküliségi arány Magyarországon

A munkanélküliség egyre több család életét nehezíti meg. Sajnos a statisztikai kimutatások is azt támasszák alá, hogy az elmúlt negyedévhez képest, ez a szám csak emelkedik. A kimutatásból az is kiderül, hogy az állástalanok többsége több mint egy éve nem talál állást.

Jelen pillanatban a munkanélküliségi ráta 11,2%-ot mutat. Ez a szám az elmúlt negyedéves vizsgálathoz képest 0,3 százalékos emelkedést jelent. Az elemzők szerint az év végére sem várható pozitív változás. A munkanélküliek több mint fele, 52,9 %-a egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 18 hónap, 2 hónappal hosszabb mint egy évvel ezelőtt.

A munkanélküliség okát pontosan meghatározni nem lehet, szakértők véleménye szerint nagyon összetett és hosszú folyamat eredménye.

Ezen okok magyarázataként szolgálhat, hogy egyre többen kötnek munkanélküliség biztosítást. Ez a szolgáltatás megoldást jelent, ha munkáltatónk rendes felmondás útján bocsájt el munkahelyünkről. Idejében célszerű a legrosszabbakra felkészülni és a váratlan helyzet kialakulásával sem kell kétségbe esnünk. A munkanélküliség biztosítás kiegészítő jövedelmet biztosít életünk nehéz szakaszában, a munkanélküliségi segély kiegészítéseként szolgál.

Számolja ki Ön is munkanélküliség biztosításának díját, és óvja meg saját és családja biztonságát!

 

Munkanélküliség biztosítás díjkalkuláció

 

 


Frissítés dátuma: 2011.10.03.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat