5 érv az utasbiztosítás mellett 2018-ban

Beköszöntött a nyári utazószezon, és természetesen idén is alig várjuk már, hogy bepakolhassuk a fürdőruhát és a naptejet a hátizsákba.

Amiről viszont továbbra sem szabad megfeledkezni, az az utasbiztosítás. Legyünk biztosak abban, hogy jól fog telni az utazás, még akkor is, ha valami ügyes-bajos dologgal kell szembenézni, és a rossz szájíz helyett a szuveníreket vigyük haza. 

1. Ételmérgezés és orvosi ellátás igénylése

Úti cél: Thaiföld. Bangkok utcáit rójátok párotokkal. Minden olyan édeni és egzotikus. Természetesen ez az ételekre is igaz, és nektek meg is kell ezeket kóstolni. Előfordul azonban, hogy nem mindenkinek bírja a gyomra és a szervezete az ázsiai ízvilágot és könnyen napokra ágynak eshet egy rosszul választott tengeri herkentyű miatt. Ezt gyakran kíséri láz és bizony orvosi beavatkozásra is sok esetben szükség van, ilyenkor pedig már mindenki örül, ha van biztosítása. Hiszen ha a baj fel is üti a fejét, legalább az anyagiak miatt nem kell aggódni.

2. Poggyászkésedelem 

Mind imádjuk Franciaországot, Franciaország pedig szereti a káoszt. Ezért is tűnik ésszerűnek utasbiztosítást kötni poggyászkésedelemre kiterjesztve, hiszen egy átszállásos utazás az Atlanti óceán partjaira rejthet némi kínos komplikációt. Ha már ott vagyunk a vízparton a poggyászunk meg Isten tudja hol, akkor valaki számlájára énekeljük, hogy csak egy szál bikinit hoztam el az útra. Mindezen őszintén tudunk nevetni, ha van, aki helyettünk fizeti a hiányos öltözéket.

3. Asszisztencia gyerekek hazaszállítására baleset esetén 

London is közkedvelt úticél a megannyi látványosságával. Hatalmas sétákat lehet tenni a Hyde Parkban, vagy a piros double-deckereken körbenézni a belvárost igazán angolos. Van, aki a Warner Bros. Studio turnéján vesz részt. Egy balul elsült lépés a varázslók világában nagyon is megkeserítheti az élményt, főleg mivel gyermekeinkkel utazunk. Ha mi képtelenek vagyunk velük utazni, akkor varázsige nincs a hazaszállításukra, de egy jól megkötött utasbiztosítás ezt is fedezi. 

4. Kiegészítő biztosítás extrém sportokra 

Szereted az extrém sportokat és idén a Skót-felföld vad szikláit fogod bebarangolni? Tökéletes választás. Kockázat nélkül nincs nyereség, de nem kell mindenben hazardíroznod. Az extrém sportokat is átfedő, kiegészítő biztosítással ha nem úgy sül el a dolog, ahogy tervezted, akkor hazaszállítják térítésmentesen, ami megmarad belőled. Kevésbé extrém esetben egy sérülés vagy hegyi mentés járulékos költségeit szívesebben költenéd te is a következő kalandra, ugye?

5. Iratok elvesztése esetére

Kuba partjain élvezed a lemenő Nap sugarait, már lassan az utolsó szivarnak is borul a  vége, amikor rájössz, nincs meg az útleveled. Ha nem akarod, hogy kilóra eladjanak a havannai halpiacon, akkor jobb, ha van biztosításod útiokmányok elvesztése esetére. Így anyagi kár nélkül tudod elintézni a szükséges pótlásokat.

Ezeknek a biztosításoknak a további előnye, hogy interneten is megköthetőek. A folyamat itt gyorsan zajlik, de még előtte gondoljuk át, hova utazunk és ott milyen tárgyakra van ténylegesen szükségünk, és csak azokat vigyük magunkkal.  Mivel és mennyi időre utazunk? Mennyire tűnik veszélyesnek az utazás? Ezeket érdemes belekalkulálni a biztosításkötésbe. 

Frissítés dátuma: 2018.10.01.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat