A márciusi lakásbiztosítási kampány 3,3 millió háztartást érinthet

Márciusban mindenki, aki lakásbiztosítással rendelkezik áttekintheti meglévő szerződését, hogy megtalálja a számára legjobban megfelelőt.

A márciusi lakásbiztosítási kampány 3,3 millió háztartás egyik legfontosabb vagyontárgyát érinti - hangsúlyozta Kovács Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) miniszteri biztosa szerdán az M1 Ma este című műsorában.

Felidézte, hogy mintegy egy évvel ezelőtt született meg az a rendelet, amely lehetővé teszi, hogy márciusban a fogyasztó ingyen, plusz költségek nélkül lecserélheti a meglévő lakásbiztosítási szerződését számára kedvezőbbre.

Kovács Zsolt kifejtette: 

márciusban mindenki, aki lakásbiztosítással rendelkezik áttekintheti meglévő szerződését, hogy megtalálja a számára legjobban megfelelőt.

Szerinte a biztosító társaságok közötti versenynek több hatása is lehet, például olyan új szolgáltatási elemek is épülhetnek a biztosításokba, amelyek a korábbiban nem voltak, például a napelemek köre.

A fogyasztóknak érdemes figyelniük az újjáépítési költségre, valamint arra, hogy a háztartás fejlesztésével megnövekedett értékeket fedezi-e a biztosítás - tanácsolta a miniszteri biztos.

Arra számítanak, hogy a márciusi kampány révén modernebb, aktuálisabb lakásbiztosítási szerződések jönnek létre, a verseny olcsóbb díjakat eredményezhet, és a  szolgáltatási színvonal emelkedését hozhatja, valamint növeli a biztosítási tudatosságot - mondta Kovács Zsolt.

Hozzátette, a biztosítóknak február 15-éig kell értesíteni az ügyfeleket a lehetőségről, majd két hétig lehet gondolkodni. Március 1-jén pedig megnyílnak a biztosítási csatornák az ingyenes lakásbiztosítás-váltásra.

MTI

Frissítés dátuma: 2024.02.12.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat