Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Alanyi jogon jár a balesetbiztosítás a gyermekeknek

Még mindig kevesen tudják, hogy a 3-18 éves gyerekek alanyi jogon biztosítva vannak: A kárigényeket a Groupama Biztosítóhoz kell benyújtani, a kártérítési limitek azonban 2003 óta változatlanok - írja a Privátbankár.hu. 

A Groupama Garancia Biztosító nyerte el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítási pályázatát, így az év végéig a társaság biztosítja a biztosított korosztályba tartozó 3-18 éves fiatalokat. A biztosítás - amelyet az állam finanszíroz és amely alanyi jogon jár a gyermekeknek - baleseti halál esetén 200 ezer, teljes rokkantság esetén 300 ezer forintot fizet. Egy csonttörésre 3000 forint a térítés. A kártérítési limitek az első kiírás, 2003 óta nem változtak, így ma már messze nem olyan a biztosítási védelem, mint a biztosítási program megalkotásakor volt.

Tavaly szintén a Groupama volt a szerződő partner, előtte a Generali biztosította a gyerekeket. Az évente megtendereztetett biztosítást az induláskor még a Generali, az Aegon Magyarország, az Allianz-Hungária, az OTP-Garancia és az Uniqa együttbiztosítóként vitte. Az évek során egyértelmű lett, hogy a biztosítás ismertsége elmarad a várttól - miután az állam nem reklámozza pl. az iskolákban a biztosítási védelmet, ezért a káresemények bejelentése is elmarad attól a számtól, amennyi baleset történik a gyerekekkel. Az induláskor az együttbiztosítási csoport 60 százalékos kárhányaddal kalkulált, ehhez képest a kárkifizetés összege nem érte el a 40 százalékot sem.

A Groupama Garancia Biztosító igénybevételéhez ki kell tölteni a 3274 számú igénybejelentő nyomtatványt, s azt a szükséges orvosi dokumentumokkal együtt el kell juttatni a Groupama Garancia Biztosító számára.

 

Forrás: http://biztositasiszemle.hu/

Frissítés dátuma: 2015.05.15.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat