Ázsiai körutazás - bakancslistánk 10 lélegzetelállító desztinációja 1. rész

1. Bali

Indonézia és Ázsia legnépszerűbb úti célja, nem véletlenül. Balira menni olyan, mintha egy színes fénykép többdimenziós változatába kerülnénk. Ha időnk engedi, menjünk végig a Mayong kulturális sétán. Gyönyörű hindu templomok jelzik a lakosság főbb vallási irányát. Bali rendkívül gazdag táncművészeti, szobrászati és festészeti szempontból is. Ne lepődjünk meg, ha lépten-nyomon rögtönzött előadásokba ütközünk. 

2. Phuket

Phuket szigete Thaiföld délnyugati részén helyezkedik el. A tenger rajongóinak itt minden nap Karácsony! Több száz kilométer part, és az Andamán-tenger kincsei várnak ránk felfedezésre búvárfelszerelésben. Állatbarátoknak érdemes ellátogatni a Soi Dog Foundation nevű kutyamenhelyre, egy fél napot erre is érdemes rászánni, ha időnk engedi. A Kata Noi és Freedom strandok a legszebbek és leglátogatottabbak.

3. Hanoi

Vietnam fővárosa Hanoi, közel 8 millióan lakják. Több száz pagoda és templom övezi, melyek történelmi szempontból is jelentősek. Hanoi is hihetetlenül gazdag kulturális látnivalókban. Ebből csak egy pár: Ho Si Minh-mauzóleum, a Nemzeti Történelmi Múzeum, a Forradalmi Múzeum, a Nemzeti Szépművészeti Múzeum, az Irodalom Temploma, az Egyoszlopos Pagoda, Hanoi Zászlótornya. Érdemes az Óvárost taxival körbejárni. 

4. Sziemreap

Kambodzsa legnagyobb tava, a Szap-tó mellett helyezkedik el Sziemreap városa. Az egyik legközkedveltebb desztináció, ahova szívesen ellátogatnak a turisták, Angkor Wat, egy ősi épület buddhista templommal, nem mellesleg a világörökség része. Sokan külön a napfelkelte miatt jönnek ide, az épületeken végigvonuló fénycsóvák egyedi és különleges élményben részesítik az idelátogatókat. 

5. Tokió

Tokió nem csak Japán fővárosa, de a császár székhelye is. A multikulturális jelenségek és az ország történelmi és kulturális fúziójának tökéletes színtere. A színházak és múzeumok mellett a modern építészet is nagy teret kap. Érdemes megtekinteni például a Tokyo Skytree-t, a Rainbow Bridge-et illetve a Tokyo Towert.

Második rész »

Forrás

Frissítés dátuma: 2018.10.01.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat