Milliókat spórolhatunk utasbiztosításunkkal

Elkezdődött a nyaralások tervezgetése, az utazási helyszín kiválasztása. Tavaly óta a zavargások miatt Tunézia és Egyiptom alacsonyabb költségekből is kivitelezhető, viszont ezek a célpontok kevésbé népszerűek. Törökország azonban egyre felkapottabb hely lett a nyaralók számára.

Bárhová is utazunk, utasbiztosítás nélkül nagy kockázatot vállalunk, hiszen bármikor történhet egy baleset, mely nemcsak pihenésünket teszi tönkre, de pénztárcánkat sem kíméli. A nem várt kiadások utazásunk árának a többszörösét is elérhetik.

 

Meglepő fordulat, váratlan baleset pedig bármikor bekövetkezhet. Betörhetnek otthon az üres lakásunkba, megbetegedhetnek az otthon hagyott családtagjaink. Ezekben az esetekben pedig nem mindegy, hogy azonnali hazautazásunk költségeit nekünk, vagy a biztosítónak kell kifizetni, hogyha erre a kockázatra kiterjedő utasbiztosítást kötöttünk.

Amennyiben velünk, utazókkal történik bármilyen baleset külföldön, az ehhez kapcsolódó kórházi és szállítási költségek a több millió forintot is elérhetik. (Korábbi balesetek kárkifizetései alapján néhány számadat: Thaiföldön csonttöréssel kapcsolatos operációs és kórházi költség: 1,5 millió forint, Egyesült Államokban autóbaleset miatt helikopterrel történő kórházba szállítás költsége 2 millió forint, szintén az Államokban egy balszerencsés vakbélműtét teljes költsége több, mint 4,5 millió forint lehet.)

 

A milliós nagyságrendű váratlan költségekhez képest az utasbiztosítási díj már napi 500 Ft-nál alacsonyabb áron elérhető. Viszont mindenképpen fontos, hogy a szolgáltatás feltétlenül tartalmazzon egészségügyi, utazási és balesetbiztosítást, és fedezze a poggyászkárokat, hiszen ezekre lehet a legnagyobb szükségünk. További hasznos szolgáltatás a jogvédelmi és személyi felelősségbiztosítás, mely sok esetben részei az alapbiztosításnak.

Forrás: pénzcentrum

Frissítés dátuma: 2024.01.31.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat