Évről évre több az online kötött utasbiztosítások száma

Az egész évben az utazóközönség harmada köt utasbiztosítást, ezeknek 40%-a nyárra vonatkozik. A biztosítási elemzők szerint 2014-ben az utazások száma 10-15%-al növekszik, illetve növekedni fog, ami az utasbiztosítások számának emelkedését is jelenti.

Átlagosan évente 7%-al több ügyfél intézi magának otthonról, egyszerűen az utasbiztosítást. Mivel a legtöbb helyen – köztük a Biztosítók.hu Alkusz Kft-nél is – lehetőség van az azonnali bankkártyás fizetésre, sokan választják ezt a lehetőséget, főleg azért, mert ebben az esetben a kötvényt azonnal megkapják a biztosított személyek.

Az utasbiztosítások már havi néhány száz forinttól elérhetőek, ami biztonságot, nyugodtságot eredményez a nyaralók, pihenni vágyók számára.

Ebben az évben a biztosítók felé bejelentett károk száma is növekedett, melyeknek nagy része egészségügyi jellegű volt. A két szomszédos országból, Ausztriából és a horvátoktól, illetve Németországból érkezett a legtöbb bejelentés. Ez a statisztika is arra enged következtetni, hogy érdemes megkötni ezt a korlátozott idejű biztosítást, mivel valószínűleg nem a váratlan események száma növekedett, hanem többen rendelkeznek utasbiztosítással, mint évekkel ezelőtt.

Frissítés dátuma: 2014.09.25.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat