Fontos, hogy a biztosítások területén is tudatosak legyünk

A magyar turistáknak még mindig csak 45-50 százaléka köt utasbiztosítást és külön gond, hogy a gyermekeket nem védi például bankkártyákhoz kötött biztosítás.

A pénzügyi tudatosságot a biztosítások területén is javítani kell - mondta Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára Budapesten, sajtótájékoztató.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány tavaly ősszel hét évre szóló stratégiát fogadott el, hogy segítse a lakosság pénzügyi tudatosságágát.   

Hornung Ágnes az előrelátás fontosságát hangsúlyozta mind a biztosítások megkötésénél, mind a nyári programok kiválasztásakor.    

Az ingyenes tanulóbiztosításra utalva az államtitkár rámutatott: az állam az alapvető ellátást biztosítja, azonban a szülőkön múlik, hogy milyen további biztosítási lehetőségek igénybevételével, öngondoskodással teszik biztosabbá gyermekük jövőjét.    

A tájékoztatón elhangzott: 2016-ban a statisztikai adatok szerint 30 ezer gyermek szorult kórházi kezelésre, 470 ezer gyerek pedig ambuláns ellátásra különböző balesetek miatt. A gyermekbalesetek fele-kétharmada a nyári hónapokban, a szünidő alatt következik be. Emellett az összes kifizetett táppénz negyede gyermekgondozáshoz kapcsolódik, azaz a szülők azért vesznek ki szabadságot, hogy otthon maradjanak beteg gyermekükkel.

Forrás: MTI

Frissítés dátuma: 2018.07.05.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat