Gyakori kérdések - Utasbiztosítás

Gyakran ismételt kérdések az utasbiztosítás témaköréből. Kattintson a kérdésre, hogy megkapja a választ. Nem találta meg, amit keresett, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.

1. Hogyan köthetek utasbiztosítást?

Honlapunkon keresztül lehetősége van néhány perc alatt utasbiztosításának megkötésére. Kényelmesen, néhány adat megadásával elvégezheti a díjkalkulációt. Lehetősége van az Önnek szimpatikus biztosítók szolgáltatásainak összehasonlítására. Amennyiben megtalálta a legmegfelelőbb utasbiztosítást, honlapunkon azonnal lehetősége van a szerződés megkötésére. A biztosítási díj kifizetésére honlapunkon internetes bankkártyás díjfizetéssel, valamint átutalással van lehetősége.

2. Megköthetem-e az utasbiztosításomat külföldön?

Az utasbiztosítás kizárólag az utazás előtt köthető meg, csak Magyarországon tartózkodó személy teheti ezt meg.

3. Mikor kezdődik az utasbiztosítási védelem?

Az utasbiztosítási védelem kezdete a kötvényen szereplő kezdődátumtól és Magyarország határának átlépésétől függ. A legtöbb utasbiztosítás csak külföldön vállal kockázatot. Utasbiztosításának védelme akár már a biztosítás-kötés pillanatától is elkezdődhet.

4. Mi a teendőm, ha külföldön megbetegszem?

Külföldi megbetegedés esetén mindenképpen értesíteni kell a biztosító assistance-központját, ahol el fogják kérni az Ön nevét, telefonszámát, utasbiztosítási kötvényszámát. Az assistance-szolgálat az adott helyzetnek megfelelő teljes körű felvilágosítást fog adni.

5. Mi a teendőm a kárrendezéssel kapcsolatban az assistance-központ értesítését követően?

Hazaérkezést követően mindenképpen szükséges értesíteni a biztosítót, még akkor is, ha telefonon keresztül sikerül mindent külföldön elintézni. A tájékoztatást írásban szükséges a biztosító számára eljuttatni (faxon vagy levélben).

6. Milyen dokumentumok szükségesek a kárbejelentéshez?

A kárügyintézéshez szükséges dokumentumok leadásáról érdemes előtte a biztosítótól információt kérni. A következő dokumentumok lehetnek szükségesek: biztosítási kötvény, orvosi igazolások, jegyzőkönyv balesetbiztosítási káresemény esetén, számlák, rendőrségi jegyzőkönyv, haláleset esetén a halotti anyakönyvi kivonat.

7. Internetes biztosításkötésnél hogyan lesz kötvényem?

Bankkártyás fizetés esetén a biztosítási díj internetes rendszerén történő kifizetése után a szerződéskötés végén letölthető biztosítási kötvénye, amit ezzel egy időben el is küldünk Önnek e-mailben.
Átutalás esetén a díj jóváírást követően azonnal küldjük Önnek biztosítási kötvényét e-mailben.

8. Milyen bankkártyával tudom kifizetni a biztosítási díjat?

A CIB bank internetes fizetési rendszere a MasterdCard ill. a VISA termékcsaládba tartozó bankkártyákkal végzett tranzakciókat számolja el. A vásárlásra alkalmas bankkártyák közül interneten az alábbiakkal lehet tranzakciót kezdeményezni:

  • MasterCard
  • VISA
  • VISA Electron (Ennek interneten történő használata a kibocsátó banktól függ. A kibocsátó bank határozhatja meg, hogy engedélyezi-e a kártyát internetes, úgynevezett 'Cnp'-card not present típusú tranzakciók végzésére.)
  • Internetes kártyák (webkártyák) pl. CIB Internetkártya
   

9. Hogyan mondhatom le utasbiztosításomat, ha el kell halasztanom utazásomat?

Honlapunkon keresztül nyugodtan megkötheti hetekkel előre is utasbiztosítását, hiszen a Biztosítók.hu utasbiztosítási-lemondási szolgáltatása révén lehetősége van lemondani a már megkötött utasbiztosítását. Legkésőbb a kockázatviselés kezdete előtti napon lemondhatja biztosítását, így nem veszik el a befizetett pénze.A dokumentumok oldalon megtalálja biztosítási kötvényét, az utasbiztosítás lemondása linkre kattintva töröltetheti szerződését. Adott hónap 1-je és 31-e közötti lemondások biztosítási díját a következő hónap 1-je és 10-e között utaljuk vissza az Ön által megadott bankszámlaszámra.

10. Honnan tudom meg utasbiztosítóm assistance telefonszámát?

Az alábbi táblázatban megtalálja a honlapunkon megköthető biztosítók assistance telefonszámait, amelyet megtalál biztosítási kötvényében, a biztosítási feltételfüzetben, valamint az alábbi oldalon:
Biztosítók assistance telefonszámai

Frissítés dátuma: 2024.01.22.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat