Gyakori kérdések - Utasbiztosítás

 1. Hogyan köthetek utasbiztosítást?
  Honlapunkon keresztül lehetősége van néhány perc alatt utasbiztosításának megkötésére. Kényelmesen, néhány adat megadásával elvégezheti a díjkalkulációt. Lehetősége van az Önnek szimpatikus biztosítók szolgáltatásainak összehasonlítására. Amennyiben megtalálta a legmegfelelőbb utasbiztosítást, honlapunkon azonnal lehetősége van a szerződés megkötésére. A biztosítási díj kifizetésére honlapunkon internetes bankkártyás díjfizetéssel, valamint átutalással van lehetősége.

 2. Megköthetem-e az utasbiztosításomat külföldön?
  Az utasbiztosítás kizárólag az utazás előtt köthető meg, csak Magyarországon tartózkodó személy teheti ezt meg.

 3. Mikor kezdődik az utasbiztosítási védelem?
  Az utasbiztosítási védelem kezdete a kötvényen szereplő kezdődátumtól és Magyarország határának átlépésétől függ. A legtöbb utasbiztosítás csak külföldön vállal kockázatot. Utasbiztosításának védelme akár már a biztosítás-kötés pillanatától is elkezdődhet.

 4. Mi a teendőm, ha külföldön megbetegszem?
  Külföldi megbetegedés esetén mindenképpen értesíteni kell a biztosító assistance-központját, ahol el fogják kérni az Ön nevét, telefonszámát, utasbiztosítási kötvényszámát. Az assistance-szolgálat az adott helyzetnek megfelelő teljes körű felvilágosítást fog adni.

 5. Mi a teendőm a kárrendezéssel kapcsolatban az assistance-központ értesítését követően?
  Hazaérkezést követően mindenképpen szükséges értesíteni a biztosítót, még akkor is, ha telefonon keresztül sikerül mindent külföldön elintézni. A tájékoztatást írásban szükséges a biztosító számára eljuttatni (faxon vagy levélben).

 6. Milyen dokumentumok szükségesek a kárbejelentéshez?
  A kárügyintézéshez szükséges dokumentumok leadásáról érdemes előtte a biztosítótól információt kérni. A következő dokumentumok lehetnek szükségesek: biztosítási kötvény, orvosi igazolások, jegyzőkönyv balesetbiztosítási káresemény esetén, számlák, rendőrségi jegyzőkönyv, haláleset esetén a halotti anyakönyvi kivonat.

 7. Internetes biztosításkötésnél hogyan lesz kötvényem?
  Bankkártyás fizetés esetén a biztosítási díj internetes rendszerén történő kifizetése után a szerződéskötés végén letölthető biztosítási kötvénye, amit ezzel egy időben el is küldünk Önnek e-mailben.
  Átutalás esetén a díj jóváírást követően azonnal küldjük Önnek biztosítási kötvényét e-mailben.

 8. Milyen bankkártyával tudom kifizetni a biztosítási díjat?
  A CIB bank internetes fizetési rendszere a MasterdCard ill. a VISA termékcsaládba tartozó bankkártyákkal végzett tranzakciókat számolja el. A vásárlásra alkalmas bankkártyák közül interneten az alábbiakkal lehet tranzakciót kezdeményezni:
  • MasterCard
  • VISA
  • VISA Electron (Ennek interneten történő használata a kibocsátó banktól függ. A kibocsátó bank határozhatja meg, hogy engedélyezi-e a kártyát internetes, úgynevezett 'Cnp'-card not present típusú tranzakciók végzésére.)
  • Internetes kártyák (webkártyák) pl. CIB Internetkártya
     
 9. Hogyan mondhatom le utasbiztosításomat, ha el kell halasztanom utazásomat?
  Honlapunkon keresztül nyugodtan megkötheti hetekkel előre is utasbiztosítását, hiszen a Biztosítók.hu utasbiztosítási-lemondási szolgáltatása révén lehetősége van lemondani a már megkötött utasbiztosítását. Legkésőbb a kockázatviselés kezdete előtti napon lemondhatja biztosítását, így nem veszik el a befizetett pénze.A dokumentumok oldalon megtalálja biztosítási kötvényét, az utasbiztosítás lemondása linkre kattintva töröltetheti szerződését. Adott hónap 1-je és 31-e közötti lemondások biztosítási díját a következő hónap 1-je és 10-e között utaljuk vissza az Ön által megadott bankszámlaszámra.

 10. Honnan tudom meg utasbiztosítóm assistance telefonszámát?
  Az alábbi táblázatban megtalálja a honlapunkon megköthető biztosítók assistance telefonszámait, amelyet megtalál biztosítási kötvényében, a biztosítási feltételfüzetben, valamint az alábbi oldalon:
  Biztosítók assistance telefonszámai

Frissítés dátuma: 2014.10.01.

Kérdése van?
Vagy nézze meg mások kérdéseit, és takarítson meg ezreket!
Kiszámolom utasbiztosításom díját
2017-06-27
A Pannónia Általános Biztosító lakásbiztosítási, társasház-biztosítási és kgfb állományát az Aegonra ruházza át A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte, hogy a Pannónia Általános Biztosító Zrt. a lakásbiztos [...]
2017-05-04
Fél milliárdba fáj a biztosítóknak az áprilisi hó A múlt heti télies időjárás miatt hétfő reggelig közel 4.000 lakossági ingatlanban jelentettek károk [...]
Tovább a hírekre
Elérhetőségek
Telefonszám: 06 1 800 0008
Fax: 06 1 510 0154
Levelezési cím: 6801 Hódmezővásárhely, Pf. 154.
Rólunk
Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, lakásbiztosítás, CASCO, utasbiztosításbiztosítás? Jó helyen jár, a Biztosítók.hu Alkusz Kft már hét éve kínálja az Ön igényeinek megfelelő biztosításokat. Válasszon minket a kedvezőbb díjakért, jobb szolgáltatásért, és rugalmasabb szerződés kezelésért!