Ha a hétvégén felmegyünk a hegyekbe...

Hogyan könnyíti meg az utasbiztosítás a hosszú hétvégék kalandjait?

Októberben és novemberben van egy pár lehetőség hosszú hétvégés kirándulásra, és sokan ki is használják. Ilyenkor a legtöbben a túrázós vagy városnéző kirándulásokat választják.


Egy bővített október 23-i méghosszabb hétvégére készülök. Először négy napot töltök barátokkal Dublinban, majd négy napot Erdélyben családdal. De milyen biztosításokat kössek?

 

 

Lehet, hogy ti hasonló cipőben jártok, még ha nem is Írországba vagy Romániába indultok. A biztositok.hu szuper lehetőségeket kínál külföldi utazásodra. Érdemes először a kalkulátort kipróbálni, ahol be lehet vinni az utazás típusát - nálam ez városnézés, illetve hegymászás lesz. Meg kell adni az utazás időpontját és az utasok számát (lehet csoportnak is kötni). 


Milyen papírokra lesz szükség?
Biztosítás megkötéséhez a személyes adataidra van szükség, az útlevél számra és lakcímre. És tényleg ilyen egyszerű. A biztositok.hu 8 különböző biztosító társaság ajánlatait gyűjti nekünk össze, és ebből csak ki kell választani a számunkra legmegfelelőbb feltételeket. 

 

 

Városban
Amire egy városi túrán fokozottan figyelni kell, az a poggyászvédelem. Ezért érdemes olyan biztosítási csomagot választani, ami magába foglalja a szolgáltatást esetleges lopás, elvesztés vagy rongálás esetén is. Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy milyen korlátozással fizetnek betegség és baleset bekövetkezésekor. Egy nagyvárosban könnyen előfordulhat egy kisebb baleset, vagy a helyi specialitások kipróbálásakor van úgy, hogy a gyomrunk nem ért egyet a választásunkkal. A jogi védelem is sokat számít, hiszen adott helyzetben milliós számlák gyűlhetnek össze, amit a biztosító fizet, ha van rá fedezet. 

Hegyekben
Ha túrázást tervezünk hegyvidékre, akkor ugyanúgy szükségünk lesz mindenre, ami a fent említett utasbiztosításnál szóba jött. Ezen felül érdemes olyan csomagot választani, amiben van helikopteres mentés is, kifejezetten ilyen hegyi túrázáshoz. Magyarországon ez idegen lehet, de például a Kárpátokban is könnyen előfordulhat, hogy szükségünk lesz rá. Extrém sportokhoz érdemes külön speciális terméket választani, hogy biztosítva legyünk pl. ejtőernyőzésre, hegyi kerékpározásra, sziklamászásra. 

Egy jó kirándulást nem ronthat el szinte semmi. Ha van biztosításunk, akkor pedig tényleg semmi sem áll az útba, hiszen egy balszerencse esetén is kapunk segítő kezeket. 

Frissítés dátuma: 2018.10.10.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat