Lakáshitelünk is csökkenhet egy jól megválasztott lakásbiztosítással

A lakásbiztosítások éves díjaiban akár tízezer forintos különbség is mutatkozik hasonló szolgáltatásnyújtás mellett. A lakáshitelünk mellé kötelező lakásbiztosítást kötni, melynek díja a lakás fenntartási költségeinek részét képezi. Azt azonban kevesen követjük nyomon, hogy mennyit is költünk a lakásbiztosításra. Sajnos hitelfelvételkor sem fordítunk kellő figyelmet arra, hogy a legkedvezőbb lakásbiztosítást válasszuk. Ez többnyire azért fordul elő, mert a legtöbb hitelező bank a saját biztosítási szolgáltatásait kínálja fel ügyfeleinek.

Éves díjakban akár tízezer forintos különbség is mutatkozik hasonló szolgáltatásnyújtás mellett. A hitelfelvételkor megkötött lakásbiztosítás a legtöbb esetben évfordulóra ugyanúgy cserélhető, mint a kötelező biztosítás. A változásról természetesen a bankunkat tájékoztatnunk kell.

Azonban nemcsak a kedvezőbb díjak miatt érdemes figyelnünk a lakásbiztosításra. A hitel felvétele óta eltelt időszakban az ingatlan és az ingóságok értéke is sokat változhatott lakásfelújítás, bútor vagy műszaki cikk vásárlása miatt. Ezért mindenképpen érdemes összehasonlítanunk a lakásbiztosítások díjait és szolgáltatásait, melyet néhány perc alatt meg is tehetünk.

Frissítés dátuma: 2011.10.11.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat