Megérkeztek a 2012-es kötelező ajánlatok, éles a kalkulátor!

Délután 17 órakor elindult a Biztosítók.hu kalkulátora, ami annyit jelent, hogy mostantól a kalkulátor már a biztosítók által ma kiadott, 2012-re vonatkozó ajánlatokat veszi figyelembe a számításoknál.

Idén talán minden eddiginél nagyobb volt a várakozás a díjakat illetően, hiszen az új - a kgfb kötési időszak szempontjából talán kicsit későn jött – baleseti adóról szóló törvény nagy meglepetést és bizonytalanságot okozott. Mivel az új adó csak 2012. január elsején lép hatályba, így a biztosítók a kötelezően október 30-án kiadott ajánlataikba még nem tudták azt belekalkulálni. Pontos adatokat tehát nem tudni arról, hogyan alakulnak a díjak, ezért előre tudni lehetett, a biztosítók minden eddiginél alacsonyabb díjakat szabnak ki.

Ehhez képest az első elemzések alapján a következőképpen alakultak az adatok:

Az Allianz és a K&H Biztosító is 5-5 százalékkal emelte az alapdíját. A Köbe, a Generali és az Union nem változtatott a tarifán, az Uniqua viszont 20 százalékkal csökkentette az alapdíjat.

A Wabard valamivel alacsonyabb árakkal lép piacra a tavalyinál, ez a díjstruktúra módosításával magyarázható. Módosított "díjlogikáján" az Aegon is, ennek eredményeként 22 ezer és 100 ezer forint közötti alapdíjjal kalkulál, ez 10-20 százalékos csökkenést eredményezhet. A Genertel ezzel szemben néhány százalékkal növelte az alapdíját. A Groupama Garanciának alacsony az alapdíja, a viszonylag sok pótdíj a megfordított díjszámításból adódik, amikor a korrekciós tényezők nem csökkentik, hanem emelik a díjat.

A Generali idei ajánlatának egyik legfontosabb eleme, hogy több olyan kiegészítő biztosítást dolgozott ki, amelyek - évi néhány ezer forint ellenében - nem csak a károsult félnek, de a balesetet okozó autósnak is nyújtanak szolgáltatást - állítja magáról az MTI-hez eljuttatott közleményében ez a biztosító.

A Genertel az autó tényleges használatához igazítja a kötelező biztosítás díját. Piaci felmérések szerint ugyanis az üzemanyagárak emelése miatt sok autós kevesebbet használja járművét, mint korábban, és úgy igazságos, hogy ez a kgfb díjakban is tükröződjön - írja közleményében a Genertel. Emellett további 20-30 százalékos kedvezményt kínál mindazon autósok kgfb díjára, akik a kötelezőt és a minicascót egyszerre kötik meg a kocsijukra.

 

Forrás: MTI

Frissítés dátuma: 2011.10.30.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat