Motorkerékpár vásárlási útmutató

Újra itt a nyár, eljött az ideje az autó pihentetésének és más közlekedési alternatívák után nézni. Ilyenkor jól jön egy robogó, vagy más kis köbcentis kétkerekű, amelynek kedvezőbb az üzemeltetése, és a közlekedés is egyszerűbb vele.

A legegyszerűbb talán pontokba szedni azokat a dolgokat, amelyekre érdemes odafigyelni, nem elfeledkezve a biztosításról sem. Igaz, hogy tartaléknak ott a négykerekű gépjármű a garázsban, de azért soha nem árt, ha körbenéznünk a segédmotor-kerékpár (vagy nagyobb motor) téren, összehasonlításokat olvasgatunk, illetve biztosító kalkulátorokat elemzünk.

1. Az internet a használt motor kereskedelmet is forradalmasította, hiszen rengeteg lehetőség van a válogatásra. Új, régi, használt: minden megtalálható, több forrásból is. Időigényes a végigböngészésük, de az „élményfaktor” kárpótol bennünket bőven, ha sikerül a megfelelő motort kifognunk.

2. Ne kapkodjuk el az adásvételt és éljünk a világháló adta lehetőségekkel - nemcsak a biztosítások terén, hanem információszerzés céljából is. Nézzünk körül fórumokon, hogyan nyilatkoznak a tapasztaltak, melyik motornak milyen jellemző hibája lehet. (Ha már az interneten vagyunk: a biztositok.hu kalkulátorával már a biztosítási díjakat is ellenőrizhetjük, az adott motorra vonatkozó adatokat pontosan kiszámíthatjuk, a kalkuláció pedig elmenthető, így az adásvétel után egy pillanat alatt előhívható és már néhány perc alatt meg is köthető a biztosítás).

3. Nagymotor esetén adminisztratív költségek is felmerülhetnek, hiszen - bár regisztrációs adót nem kell fizetni - az adásvételi szerződést meg kell kötni, a rendszámköteles motornak új forgalmi engedély és törzskönyv szükséges, illetve figyeljünk oda a műszaki vizsga érvényességére, mivel további költségek merülhetnek fel hiányzó rendszám és lejárt műszaki vizsga esetén is.4. A segédmotoroknak nincs forgalmi engedélyük, de érvényes biztosítás nélkül semmiképp sem lehet velük közúton közlekedni. Ennek a legegyszerűbb módja az, ha az adásvételi szerződés megírása után azonnal a http://biztositok.hu kalkulátora segítségét vesszük igénybe, ahol az összes biztosító ajánlatát összehasonlíthatjuk és néhány pillanat alatt megköthetjük nevünkre a biztosítást.

Frissítés dátuma: 2015.07.06.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat