Nálunk lopják a legtöbb autót

 

Az elmúlt években igaz csökkentek a gépjármű lopások száma, de a legfrissebb felmérések szerint még mindig országos szinten egy évben több ezer gépjárművet tulajdonítanak el.
Hazánkban Pest megyében és Budapesten a legtöbb az ellopott gépjárműveknek száma, ha számokkal szeretnénk hangsúlyozni 74%-a az összes esetnek, de Bács-Kiskun és Fejér megye is veszélyes területnek számít ilyen tekintetben. A sorban Csongrád, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megye sorakozik, ahol szintén nagy arányú a lopások száma. A gépjármű tulajdonosok megóvhatják autójukat, illetve, ha bekövetkezett a kár, a casco biztosítás enyhíti a költségeket. Azonban még mindig nagyon kevés tulajdonos határozza el magát arra, hogy a havonta pár ezer forintos casco biztosítást megkösse. A baj után gondolkoznak el, hogy valóban megérte volna, hisz azon felül, hogy a lopás káreseményt is megtéríti, saját magunk által okozott károkra is kiterjed a biztosítás. A gépjármű eltulajdonítása munkahelyünk biztonságát is veszélyeztetheti, főleg akkor, ha feltétel volt annak megléte, illetve ha ingázunk lakóhelyünk és munkahelyünk között.

 

Az Országos Rendőr Főkapitányság adatai szerin 2010-ben összesen 6109 gépjárművet tulajdonítottak el, ebből 4885 db személygépkocsi volt.

 

Forrás: www.vg.hu

 

Számolja ki casco biztosításának díját és óvja meg autóját az illetéktelen személyektől!

 

Frissítés dátuma: 2011.10.11.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat