Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Szemlézés - Casco

A Casco biztosítás megkötésének feltétele bizonyos esetekben a gépjármű szemlézése.
A szemlézés során a kötéskor megadott időpontban és helyszínen felkeresi Önt a biztosító szakembere, aki felméri a gépjármű állapotát, valamint hiteles képeket készít arról.

Ehhez Önnek a kötés folyamán meg kell adnia egy alkalmas helyet és egy időpontot, valamint a kapcsolattartó nevét, telefonszámát és e-mail címét, aki a helyszínen várja majd biztosítási szakértőnket. A biztosító adategyeztetés céljából felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megerősítse a szemlézés helyét és idejét. A szemlén a gépjárművön kívül be kell mutatnia az autó iratait, valamint az összes kulcsot (a tartalék és/vagy másolt kulcsokat) is.

Kivételt képez a szemlézés általános folyamatából az Union Biztosító, melynek választása esetén az ügyfélnek kell az általunk küldött e-mailben megadott szabványoknak megfelelő fotókat készítenie a gépjármű egyes részeiről, majd pedig feltöltenie azokat, hogy elektronikus formában elérhető legyen számunkra, és minél hamarabb továbbíthassuk a biztosítónak.
Amennyiben a szemle az ügyfél hibájából a biztosító által megadott időn belül nem valósul meg, a biztosító elutasíthatja az ajánlatot.

Frissítés dátuma: 2024.01.11.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat