Az autóhonosítók rémálma megvalósult: rendszámtáblahiány van

A régi típusú rendszámtáblák gyakorlatilag elfogytak, de új típusút csak július elsejétől adhatnak ki a kormányablakok - így kellemetlen helyzetbe kerültek azok, akik most akarnak autót honosítani.

Bajban az autósok

Korábban már írtunk róla, hogy várható a rendszámtáblák lecserélése. Ebből adódóan június 30-ig nincs egyszerű dolga annak, aki rendszámot akar szerezni az autójára.

Gyakorlatilag kifogyott a jelenleg használatban lévő rendszámok készlete, így jó eséllyel kénytelen várni egy hetet az, aki külföldi autót szeretne honosíttatni.

Miért nincs több régi típusú rendszám?

Mivel már csak egy hétig oszthatóak ki a jelenleg használt rendszámtáblák, így érthető okokból nem sokat gyártottak belőlük az utóbbi időben - hiszen nem sok értelme lett volna a gyártókapacitást olyan táblák készítésére fordítani, amiknek a többségét meg kellett volna semmisíteni.

Mikortól lesznek új rendszámok?

Az új típusú rendszámokat csupán július 1-től adhatják ki az okmányirodák - szerencsére ekkortól biztosan nem kell fennakadásra számítani a rendszámok kiosztásánál.

Türelem kell

Egy hét végtelen hosszú időnek tűnhet, főleg annak, akinek sürgős lenne a gépkocsi, de július 1-je már valójában nincs is olyan messze. Kitartást kívánunk azoknak, akiket érint ez a probléma!

Frissítés dátuma: 2022.06.23.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat