Síelés vagy korcsolyázás? - Úticél tippek télre

Ha a januári kiruccanása alatt szívesen hódolna valamelyik népszerű téli sportnak, akkor olvassa el, melyek a legmegfelelőbb belföldi és külföldi települések erre a célra.

Síelés külföldön

Mind a sífutás, mind a sílesiklás kedvelt téli sportnak számít. Előbbi remekül fejleszti az állóképességet, valamint kiváló kalóriaégetésre is.  A sílesiklás esetén a kezdőknek ajánljuk, hogy fokozatosan emeljék a kiindulási magasságot.

A síelni vágyók leginkább Ausztriába utaznak, de számos népszerű sípálya található Franciaországban és Olaszországban is. Nézzük meg, melyek ezek!

La Clusaz (Franciaország)

A sípálya április 24-ig látógatható, a sífutásra és sílesiklásra alkalmas pályáik mellett pedig funparkkal és téli túraútvonallal is rendelkeznek.

Ha ezt a síparadicsomot választja, érdemes részt venni az Alter Ego nevezetű síedzésen is, valamint ha a sportolás mellett egy kis feltöltődésre is vágyik, látogasson el a Cristal Spa-ba.

Livigno (Olaszország)

Itt a nyitvatartás valamivel tovább tart az idén, hiszen egészen május 3-ig látogatható a park. A sífutás, sílesiklás és a funpark itt is népszerű program, Livignoban azonban a snowboard kipróbálására is van lehetőség.

A síelésen kívül az egyik legnépszerűbb helyi program egy jól megérdemelt pihenés az Aquagranda Active You nevezetű wellness és gyógyfürdőben.

Kitzbühel (Ausztria)

Ha nem szeretne túl messzire utazni, akkor Kitzbühel a legjobb választás a síeléshez, hiszen a park egészen május 3-ig látogatható, és a síelés mellett itt is található funpark és téli túraútvonal.

Ha azonban egy könnyedebb kiránduláson venne részt, akkor kiváló program a Fekete-tó körüli séta, hiszen csodás látványban lesz része. Kitzbühelben a sípályán kívül egy remek golfklub is található, ami ugyancsak népszerű program akár az egész család számára is.

Korcsolyapálya és kikapcsolódás

A síelés mellett télen a jégkorcsolyázás is igen népszerű, és ehhez még csak nem is kell külföldre utazni, hiszen hazánkban is számos remek korcsolyapálya van. Megmutatjuk ezek közül a két legjobb választást, ha nem csak korcsolyázni, de várost nézni is szeretne.

Debrecen

Kétségkívül a Hortobágyi Nemzeti Park az egyik leglátogatottabb nevezetesség az Észak-Alföldön, de ha idén januárban utazik Debrecenbe, akkor térjen be a Nagyerdei Parkba is, hiszen január 24-26 között itt tartják a rövidpályás gyorskorcsolya európa-bajnokságot.Ha előtte még nem, utána biztosan kedvet kap a korcsolyázáshoz, amit ki is próbálhat Debrecen hatalmas, nyitott jégpályáján.

Eger

Az év bármely időszakában készül utazásra Eger mindig remek választás, hiszen olyan nevezetességei vannak, mint az Egri Vár vagy a Minaret, amiket egyszer mindenkinek látnia kell. A látványosságok mellett azonban kiváló programjai is vannak a téli időszakra, elég ha csak a híres termálfürdőjére gondolunk. Ha január végén utazik, a 24-ét mindenképp töltse Egerben, hiszen évindító bor és csokoládé kóstolót tartanak. Ezt követően pedig próbálja ki a város valamelyik korcsolyapályáját, ugyanis kettő van.

Akár külföldi akár belföldi utazást tervez a télre, mindig kössön utasbiztosítást, hogy gondtalanul élvezhesse a pihenést. Külföldi utazásához válasszon utasbiztosítási ajánlataink közül!

Frissítés dátuma: 2020.01.16.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat