Sokan már a nyáron utaznának

Az elmúlt időszakban a turizmus szereplői veszélybe kerültek, a javuló eredmények hatására azonban egyre többeknek jött meg a kedve az utazáshoz, ezzel pedig a turizmus is életben maradni látszik.

A korábbiakban már írtunk arról, hogy a járvány okozta félelem miatt milyen nehéz helyzetbe kerültek az utazási irodák.

A turizmus helyzete azonban javulni látszik, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint ugyanis a gyors kormányzati intézkedéseknek köszönhetően a magyar turizmus képes lesz arra, hogy régiós viszonylatban is megőrizze versenyképességét.

A kedvező adatoknak köszönhetően ugyanis 30%-kal nőtt a nyári hónapokra vonatkozóan a belföldi és külföldi foglalások száma.

A statisztikák szerint a magyarok fele belföldön, míg 12 százalékuk külföldön nyaralna - írja a koronavirus.hu.

A belföldi foglalások már júliusra és augusztusra is számottevőek, a legnépszerűbb célpontok a Balaton és a Tisza-tó környéke.

A külföldi utazások tekintetében azonban még nem számíthatunk teljes normalizálódásra, a több hetes nyaralások csak jövőre prognosztizálhatók, idén egyelőre csak 2-3 napra terveznek a magyarok, a legkedveltebb úticél Horvátország.

Sőt az utazási irodák mellett a légiközlekedés is kezd visszatérni a rendes kerékvágásba. A Ryanair a járatainak 40%-át visszaállította.

Mindezek ellenére az Európai Bizottság szerint még korai lenne feloldani az utazási korlátozásokat, leghamarabb június 15-e után érdemes erről tárgyalni, addig fenntartják, hogy csak halaszthatatlan ügyekben utazzunk külföldre.

Mivel azonban hazánkban jelenleg sem tilos a külföldre utazás, így akár most, akár a nyáron megteheti. Arra azonban mindenképp figyeljen, hogy nem csak a magyar szabályokat, hanem a célország szabályait is be kell tartani. Egyes ország ugyanis beutazási tilalmat rendeltek el, máshol pedig csak negatív koronavírus teszttel léphetünk be az országba. 

Frissítés dátuma: 2020.05.21.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat