Torlódásra lehet számítani a Csongrád megyei határátkelőknél

A következő hetekben erős forgalom várható a Csongrád megyei határátkelőhelyeken, amelyeket az előző hétvégén csaknem 240 ezer utazó használt.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője Szabó Szilvia közölte, Röszkén a múlt hétvégén a kilépők száma meghaladta a 70 ezret, az országba belépők több mint 40 ezren voltak. Csanádpalotán kilépő irányban csaknem 44 ezren vették igénybe a határátkelőhelyet, Romániából Magyarország felé több mint 33 ezer utast regisztráltak. Hozzátette: a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve teljes kapacitáson működtette az átkelőhelyeket.   

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet. A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legkritikusabb időszak kilépő irányban július második fele, amikor hétvégente jelentős torlódás alakulhat ki az átkelőhelyeken, majd augusztus utolsó két hetében már a belépő forgalom lesz erősebb - tudatta a százados.   

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a police.hu oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.   

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.

Forrás: MTI

Frissítés dátuma: 2018.07.12.
Ossza meg, ha tetszett