Utasbiztosítás - miért éri meg kötni?

Azért, mert az utazás költségeihez képest elenyésző kiadásért egy előre beszámíthatatlan, esetenként önhibánkon kívül történő baleset során az anyagi terhelésünk jelentős mértékben csökken. 

Kössünk utasbiztosítást!

Lehet, hogy sokan kidobott pénznek tartják az utasbiztosítást, de ők még biztosan nem szenvedtek balesetet vagy súlyosabb kárt, veszteséget külföldi útjuk során. Valójában mi az a pár ezer forint egy bekövetkezett baleset vagy betegség utáni több tízezres, százezres, hovatovább milliós számla árnyékában? Nem muszáj Damoklész kardjával a fejünk fölött stresszelni az utazás alatt. 

Ha mi szervezzük az utazást és a biztosítást is, akkor mindig magyarázzuk el a többi utasnak is, hogy mi a teendő, ha baleset ér minket, hiszen sosem lehet tudni, hogy mikor és ki szorul azonnali segítségre. 

Ha elveszti az eszméletét az egyetlen ember, aki tudja a bejelentés menetét, akkor valószínűleg olyan, mintha nem is kötöttünk volna biztosítást. Az egyik alapkitétel a biztosító részéről, hogy először a 24 órában hívható asszisztencia telefonszámot kell felhívni, hiszen minden káreset specifikus.

Biztosítsuk be tolmács szolgálattal!

Biztosítási termékenként eltérő, hogy tartalmaz-e tolmács szolgáltatást, ezért erősen ajánlott igényelni. Ez azért fontos, mert ha nem beszéljük az adott ország nyelvét, vagy angolul sem, akkor fapados módszerrel nehezen értetjük meg magunkat.

Képzeljük el, hogy valamelyik gyerekünket kórházba kell szállítani, de nem tudjuk elmondani, hogy bizonyos gyógyszerekre allergiás, vagy például cukorbeteg. 

Az utasbiztosítás valójában egy lehetőség, mellyel veszíteni nem lehet. Olyan, mint egy szuperhős, aki tényleg segít, ha baj van. 

Frissítés dátuma: 2018.10.01.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat