Utazási tévhitek, amik megdrágíthatják a nyaralását

A nyaralás tervezés első lépése az úti cél meghatározása, de ne feledkezzünk el a külföldi út során a biztosítás kötésről sem, amellyel kapcsolatban sajnos számos tévhit kering. A biztositasszemle.hu információi szerint az utazni vágyók azt hiszik, hogy a bekövetkezett balesetek ellátásáért külföldön nem kell fizetniük. 

Mások szerint az Európai Egészségbiztosítási Kártya megléte garantáltan mentesít a felmerülő költségek rendezése alól. Sajnálatos módon, ezen tévhitek áldozatai tanúskodnak arról, mennyire fontos egy minden szempontból megfelelő szerződés megkötése. Utasbiztosítás hiányában egy baleset költségei nagyon magasak és olyan terhet róhat az utazóra amelyek megfizetésére nincs felkészülve. 


 Forrás: Flickr.com

A biztosításszemle portál felhívja a figyelmet arra, hogy az Egészségbiztosítási Kártya tulajdonosainak csak az Európai Unióban és olyan egészségügyi intézményekben biztosítják az ingyenes egészségügyi ellátást külföldön, amelyek állami tulajdonúak vagy az állammal szerződésben állnak, egyéb esetben nem. Mivel a kártya az egyenlő bánásmód elvét biztosítja a károsultnak, ne feledkezzünk el arról sem, hogy ez akár önrész fizetéssel is járhat, az OEP tájékoztató szerint. 

Az utasbiztosítás előnye, hogy magán és állami szolgáltatóhoz is lehet fordulni tekintet nélkül, a kötvényben meghatározottak szerint és a kapcsolódó szolgáltatásokat is fedezhet, nem csak az orvosilag szükségeseket. 

Az utasbiztosítás alapesetben baleset vagy betegség esetén az orvosi költségek megtérítése, balesetbiztosításra, és poggyászbiztosításra szolgál, de minden esetben érdemes részletesen tájékozódni a részletekről is. Ne feledkezzünk meg arról az eshetőségről sem, hogy talán saját károkozásunk költségét is állni kényszerülünk, ezért vértezzük fel magunkat felelősségbiztosítással. Ne csak az olcsóbb repülőjegyeket, illetve a kedvezményes, last minute utakat keresse, hiszen okosan spórolhat egy online utasbiztosítással, ami még felesleges utánajárást sem igényel.  Spóroljon a nyaraláson, ne dőljön be ezeknek a tévhiteknek!

Frissítés dátuma: 2018.10.01.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat