Lakásbiztosítás kampány 2024 »

Utazzon a télből a nyárba!

Elege van már a hideg időből, és szívesen elutazna egy napsütötte vidékre? Nézze meg, hol mutat februárban is 20°C feletti értéket a hőmérő.

Dubai

Februárban a dubai-i átlaghőmérséklet 25°C, a tenger hőmérséklete pedig valamivel 20°C feletti, így bár van lehetőség a fürdőzésre, mégis inkább a városnézés az ideálisabb program ilyenkor. Már csak azért is, mert a valóban strandolós hőmérséklet esetén a városnézéshez általában már túl meleg van.

Érdemes is erre időt szakítani, hiszen Dubai rengeteg látnivalót rejteget az ide látogatók számára. Az egyik leghíresebb a Burj Khalifa, ami a világ jelenlegi legmagasabb épülete, ha már rászánja az időt erre a pompás látványosságra, akkor az épület lábánál található Dubai Fountain-t is látogassa meg, hiszen minden nap szemkápráztató fényshow-val várják az érdeklődőket.

A másik híres látnivaló a Burj al Arab, ha nem engedheti meg magának, hogy itt szálljon meg, akkor is érdemes legalább ellátogatni ide, hiszen a világ egyik leggyönyörűbb szállodájáról beszélünk. Ha már egy mérsékeltebb időjárást választ arra, hogy Dubaiba utazzon, akkor az egyik program mindenképp a Jumeirah Beach Residence legyen. Ez Dubai leghíresebb sétálóutcája, ahol számos étterem, kávézó és üzlet található.

Jó tudni!

  • A Dubaiba utazáshoz nem szükséges vízum, elég, ha még minimum 6 hónapig érvényes az útlevele, ez esetben egyhuzamban 90 napig tartózkodhat az országban.
  • Mielőtt Dubaiba utazik mindenképp érdemes utánajárni a helyben elvárt viselkedési és öltözködési normáknak.
  • A hivatalos pénznemük a dirham, a hivatalos nyelv az arab, de szinte nem találni olyan helyet, ahol ne beszélnének angolul.

Seychelles-szigetek

Ez az egyik legideálisabb úti cél, ha a vágyunk egy valódi nyaralás februárban, hiszen itt még ilyenkor is 30°C körüli az átlag hőmérséklet, és a tenger hőmérséklete is majdnem eléri ezt a szintet, így fürdőzésre is kiváló az időjárás.

A tengerben való megmártózás és búvárkodás mellett azonban számos egyéb programot kínál még a Seychelles-szigetek.

Csak nézzünk néhányat a fővárosban található remek lehetőségek közül!

  • Sir Selwyn Clarke piac
  • a helyi Big Ben
  • Kot Ma-Ya Exotic Flower Garden
  • a seychelle-i teagyár
  • Domaine de Val des Prés

Jó tudni!

  • A Magyarországról történő beutazáshoz itt sem szükséges vízum, a repülőtéren kell igényelni egy 30 napra szóló úgynevezett Visitor’s Permit igazolást. Ennek feltétele, hogy az útlevele még minimum 6 hónapig érvényes, van a visszaútra szóló repülőjegye, valamint érvényes szállásfoglalása. Emellett a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételekkel is rendelkezni kell (150 USD/nap).
  • Az ide utazáshoz nem szükséges semmilyen védőoltás, és a csapvíz is fogyasztható, azonban mivel rendkívül klóros, így az íze kissé kellemetlen lehet.
  • Hivatalos pénznemük a seychelle-i rúpia, a hivatalos nyelv a francia, az angol és a seselwa.

Thaiföld

A tenger szerelmeseinek ez az egyik legideálisabb úticél februárban, hiszen még ilyenkor is 32°C az átlag hőmérséklet napközben, és a tenger is 28°C fokos, valamint esős napokra sem nagyon kell számítani.

Thaiföld azonban annyi csodát rejteget, hogy még a strandolást leszámítva is érdemes idelátogatni. Az egyik ilyen az úgynevezett úszópiac, ugyanolyan termékeket találunk itt, mint bármely más piacon, az árusok azonban kis csónakokban ülve közlekednek és kínálják pórtékájukat. Egy másik híres látnivaló a Phuketben található monumentális Nagy Buddha.

Ha gyerekekkel utazik - de ha nélkülük akkor is - mindenképp látogasson el az Elephant Heaven elnevezésű rezervátumba, ahol nem csupán megcsodálni lehet ezeket a gyönyörű élőlényeket, hanem etetni, simogatni sőt akár ölelgetni is, egyértelmű endorfin-bomba.

Jó tudni!

  • Érvényes útlevél esetén itt is 30 napig az országban tartózkodhat vízum nélkül.
  • Külön védőoltásokra itt sincs szükség, azonban érdemes felkészülni a trópusi időjárásra, és az európaitól eltérő higiéniai körülményekre.
  • Hivatalos pénznemük a thai bát, hivatalos nyelv a thai nyelv, ez azonban jelentős eltéréseket mutat az ország különböző részein.

Ha elhagyja az országot mindig érdemes utasbiztosítást kötni, ez azonban kiemelten fontos, ha az Európai Unió területén kívülre utazik.

Frissítés dátuma: 2020.02.10.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat